· 

Even naar de dokter...

Hallo allemaal,

Vandaag begon de dag al niet zo leuk! Ik moest  om 9:10 naar de tandarts en daarna moest ik van mama nog langs de dokter om mijn bloed te laten prikken. Ik ben de laatste tijd een beetje moe. En bij de trainingen van atletiek kan ik een rondje hardlopen niet meer volhouden. Na het prikken, ben ik lekker naar school gegaan. Tussen de middag is mijn vriendinnetje Isa nog komen eten. Na het eten zijn we samen terug naar school gegaan.

 

Na school ben ik met Lara meegegaan om te gaan spelen. Voordat ik het wist stond mijn moeder voor de deur om me op te halen. We zijn eigenlijk meteen naar het ziekenhuis gegaan. De huisarts had mijn moeder gebeld met slecht nieuws en had iets gezegd over dat ik waarschijnlijk leukemie heb. In het ziekenhuis mocht ik gelijk door naar de kinderafdeling. We mochten meteen door naar een behandelkamer en ze wilden gelijk een infuus aanprikken om zoveel mogelijk vocht toe te dienen. Het lukte de dokter niet om een infuus in mijn linkerhand te prikken. Dit deed heel veel pijn! Een andere dokter heeft geprobeerd om het infuus in mijn rechterhand te prikken. Ook dat lukte niet omdat door de leukemie mijn aderen heel dun zijn en mijn aderen steeds opzij rollen. Uiteindelijk is het gelukt om met een baby-infuus een ader aan de binnenkant van mijn linker elleboog te prikken. Om niet te veel met mijn arm te kunnen bewegen, werd deze ook gespalkt. 

 

Kort daarna kwamen er drie dokters binnen en kreeg ik te horen dat ik Leukemie heb :-( Ook kreeg ik te horen dat ik die avond nog naar het Prinses Máxima Centrum (PMC) in Utrecht zou gaan. Rond 21:00 ben ik met de ambulance naar Utrecht gereden. Gelukkig mocht mijn mama met me mee. Mijn papa is met zijn eigen auto voor ons uitgereden. Iets voor 23:00 was ik op mijn kamer in het PMC. Ik heb nog een knuffel gekregen omdat ik met de ambulance ben meegereden.

 

Voordat ik mocht gaan slapen, kwam dr. Meyer-Wentrup (oncoloog) nog langs om me te onderzoeken. Ze vond dat door het infuus in mijn arm niet genoeg vocht toegediend kon worden. Ik moest dus nog een keer geprikt worden maar nu aan de binnenkant van mijn andere elleboog. Deze arm mag ik ook niet buigen en moet ik dus nog een spalk :-(  Ook moest er nog meer bloed afgenomen worden zodat dit de volgende morgen per koerier naar het SKION gebracht zou worden. Hier kunnen ze dan kijken of ik echt Leukemie heb. Na deze onderzoeken kon ik eindelijk gaan slapen. Door de infusen en spalken aan mijn armen kan ik niet echt lekker liggen en durf ik eigenlijk niet te bewegen. Gelukkig blijft mijn mama bij mij op de kamer slapen. Mijn papa krijgt een kamer op een andere plek in het ziekenhuis.