· 

Mijn eerste operatie...

Ik heb vannacht helemaal niet lekker geslapen! Door de infusen aan de binnenkant van allebei mijn ellebogen kan ik mijn armen niet buigen en durf ik me helemaal niet te bewegen! Ook ging het alarm van mijn infuuspomp heel de tijd af omdat het vocht niet goed door kon lopen. Ik mocht nog niks eten omdat ik misschien nog geopereerd moet worden. Maar dat krijg ik pas 's middags te horen.

 

Gisterenavond hebben de dokters bloed uit mijn arm gehaald. En vandaag is mijn bloed, met een koerier naar het SKION (laboratorium) in Den Haag gestuurd. Daar hebben ze gekeken of ik echt leukemie heb. En wat voor leukemie het dan precies is. Er zijn veel soorten leukemie. 's Middags heb ik gehoord dat ik B-Cell Acute Lymfatische Leukemie heb. En nu de dokters weten wat ik precies heb, willen ze zo snel mogelijk beginnen om mij beter te maken. De dokter verteld dat ik vandaag geopereerd wordt en dat ze een Port-a-Cath (PAC) aan de zijkant van mijn borst gaan plaatsen. Hiermee kunnen ze de medicijnen en het vocht geven en ook bloed afnemen. Tijdens de operatie krijg ik ook een beenmergpunctie en een ruggenprik (Lumbaalpunctie). Ook krijg ik mijn eerste chemokuur toegediend. Samen met de zuster gaan we naar de operatiekamer. Ik ben erg gespannen omdat ik het het eng vindt dat ze iets met me gaan doen terwijl ik slaap. Gelukkig mag mijn mama naast me in het bed liggen zodat ik wat rustiger ben. Van de slaapdokter krijg ik slaapmelk en voor dat ik het weet slaap ik.

 

Terwijl ik geopereerd wordt, gaan mijn papa en mam op bezoek bij het kindje van een vriend. Hij is op de dagbehandeling bij afdeling Pauw om behandeld te worden. Hier moet ik straks ook vaak naar toe. Ook krijgen mijn papa en mama een korte rondleiding door het ziekenhuis.

 

Mijn broertje Dylan en oma Ella hebben thuis een kaarsje voor mij gebrand!

 

Om half vijf word ik wakker op de uitslaapkamer. Gelukkig zitten mijn papa en mama naast mijn bed! Ik moet nog een poosje plat blijven liggen zodat de chemo zich goed door mijn lichaam kan verspreiden en ik minder last heb van de ruggenprik. Als ik terug ben op mijn kamer mag ik eindelijk iets eten. Van broeder Jan krijg ik lange vingers en twee danootjes! Tijdens de operatie hebben ze één infuus uit mijn arm gehaald maar één infuus hebben ze voor de zekerheid nog even laten zitten. Ook heb ik een lampje op mijn vinger (saturatiemeter) waarmee continue mijn hartslag en het zuurstof in mijn bloed worden gemeten. Het kastje onder mijn arm is er gevoelig en ik durf me eigenlijk niet goed te bewegen. 

 

Omdat het een drukke dag is geweest, probeer ik maar snel te gaan slapen. Gelukkig mag mijn mama weer op mijn kamer blijven slapen. Papa slaapt weer op een andere plek in het ziekenhuis.