· 

De eerste dagbehandeling

Gisteren mocht ik gelukkig naar huis en heb ik lekker in mijn eigen bed kunnen slapen! Na mijn boterham mag ik de rest van de dag niet meer eten omdat ik nuchter moet blijven voor de slaapdokter.

 

Ik heb mijn juf en mijn klasgenootjes gemist en daarom wilde ik vandaag graag naar school. Samen met mijn papa en mama ben ik dan ook naar school geweest. De lessen waren al begonnen en mijn klas was groepsdoorbrekend aan het werken. Dus mijn klasgenootjes zaten verspreid door heel de school. Mijn juf Natasja heeft toen maar iedereen bij elkaar getrommeld. Mijn klasgenootjes waren erg blij om mij weer te zien :-)

 

Ik vond het zelf een beetje spannend om te vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt de aflopen tijd. Mijn mama heeft toen met mijn kralenketting uitleg gegeven. Mijn klasgenootjes stelden vragen en waren stiekem toch ook wel een beetje onder de indruk. Na een uurtje ging ik weer weg maar niet voordat we een groepsknuffel met heel de klas hadden gedaan. 

 

Daarna gingen we gelijk op weg naar het PMC in Utrecht omdat ik weer nieuwe chemo's krijg en ook weer een ruggenprik en een beenmergpunctie moet. Hiervoor moesten we naar afdeling Pauw. Hier worden alle kinderen behandeld die kanker hebben. Om twaalf uur was het best druk met kinderen, ouders, dokters en zusters. We hebben gelukkig een plekje kunnen vinden waar het wat rustiger was. Ik kreeg nog heel veel pijn in mijn rug maar gelukkig heb ik van de dokter iets tegen de pijn gekregen. We hebben lang moeten wachten maar na een paar spelletjes Skip Bo, kwartet en Set kreeg ik mijn eerste chemo via mijn kastje. Dat duurde ongeveer een uurtje. Daarna kreeg ik nog een tweede chemo maar dat ging met een spuit die de zuster met de hand in mijn kastje spoot. Dat was in een paar minuten klaar.

 

Om vier uur werd ik opgehaald om naar de slaapdokter te gaan. Omdat ik dit keer alleen prikjes krijg, hoef ik niet naar de operatiekamer en ik hoef ook niet zo lang te slapen. Op de behandelkamer zaten vijf mensen op mij te wachten. De slaapdokter heeft een beetje slaapmelk in mijn kastje gedaan en ik kon nog net 'Slaap lekker' naar mijn mama roepen. Daarna ben ik lekker gaan slapen. Tijdens de behandeling hebben mijn papa en mama nog even met de dokter gesproken. Een half uurtje later ging ik terug naar de uitslaapkamer. Een paar minuten later werd ik wakker. Het eerste wat ik zei was: "Ik moet blijven liggen!". Na de prikken moest ik twee uur plat blijven liggen. Toen ik goed wakker was mocht ik weer terug naar afdeling Pauw en daar heeft een broeder tosti's voor mij gebakken! Dat was het eerste wat ik mocht eten. Om kwart voor zeven mocht ik eindelijk weer uit mijn bed. De zuster heeft het naaldje van het infuus uit mijn kastje gehaald. Ik mocht nog de kralen die ik vandaag had verdiend uitkiezen en toen zijn we lekker naar huis gereden! Om negen uur lag ik eindelijk weer in mijn bedje!

 

X Jade

 

Klik hier als je meer weten over afdeling Pauw.