· 

Aanprikken, chemo en wachten

Om kwart over acht zijn we weer naar Utrecht gereden. Rond half elf waren we eindelijk op afdeling Pauw. Na het meten van mijn bloeddruk, temperatuur en gewicht, een tijdje wachten, en het inkleuren van een kleurplaat van Sinterklaas moest mijn kastje weer worden aangeprikt.

 

De vorige keer had ik me hier erg druk over gemaakt maar nu wist ik wat er ging gebeuren. Ik was heel rustig en stoer en voor ik wist was ik aangeprikt. De verpleegkundige heeft vier buisjes bloed afgetapt voor onderzoek. We moesten weer een tijdje wachten en we hebben een spelletje Set gespeeld. Daarna hadden we een gesprek met de Verpleegkundig Specialist. Ze vertelt me dat ik de komende tijd veel calorieën nodig heb en dat ik ook eigenlijk wel ongezonde dingen mag eten.

 

Weer terug in de woonkamer van afdeling Pauw is het weer een poosje wachten. Van de verpleegkundige krijg ik nog een kroketje en wat te drinken. Papa en mama praten ondertussen met de ouders van andere kinderen. De laatste dagen heb ik steeds meer trek in eten. Toen ik vanochtend wakker werd, had ik zin in 'Keer flensjes' en kippeling maar heb ik vier boterhammen gegeten en nu heb ik heeel veel zin in een saucijzenbroodje. Papa is er maar twee gaan halen in het restaurant.

 

Om twee uur krijg ik de eerste chemo (push) en dan de tweede. De tweede chemo duurt een uurtje om in te lopen via het infuus. Vlak daarna voel ik me niet echt lekker en krijg ik ook weer pijn in mijn rug. Om kwart voor vier mocht eindelijk mijn lijntje weer afgekoppeld worden. Nu was ik ook weer rustig en stoer! Iets over vier uur zaten we eindelijk in de auto naar huis. Om tien over half acht! waren we eindelijk weer terug in Goes. Opa had ondertussen Dylan van de BSO opgehaald en hebben we met zijn vieren gegeten. Ik ben nog steeds een beetje gammel van de chemo... ik hoop dat het morgen weer beter gaat. 

 

X Jade