· 

Ziekenhuis (dag 26 van het behandelprotocol)

Vandaag zijn we weer teruggeweest naar het ziekenhuis. Rond half twaalf waren we in het ziekenhuis. Ik had weer veel pijn in mijn rug, buik en kaak. Dit kwam ook omdat ik 's ochtends geen pijnstillers (Tramal) meer had. Gelukkig kreeg ik snel van de zuster een extra pijnstiller. Om mijn bloed weer te kunnen controleren en om de chemo te krijgen moest mijn kastje weer aangeprikt worden. De laatste keer ging het heel goed en was ik erg rustig. Nu was ik toch wel gespannen en ik voelde me toch niet lekker. Het aanprikken ging eigenlijk toch wel goed maar toen de zuster bloed eruit wilde halen, kwam er niks. Een andere zuster heeft het ook nog geprobeerd maar zonder succes. Heel even dacht ik dat ik toch nog geprikt moest gaan worden aan de binnenkant van mijn elleboog. Gelukkig was er nog een spulletje wat ze in mijn kastje kunnen spuiten zodat kleine stolletjes oplossen. Maar dit spulletje moest eerst ontdooien en het duurt een uur voordat het werkt. We zijn toen eerst naar de dokter gegaan. Na een gesprekje en een paar onderzoekjes konden we weer terug naar de afdeling. 

 

Na het gesprek met de dokter moeten we weer even wachten voordat het spulletje in mijn kastje kon worden gespoten. Toen eindelijk het spulletje was ingespoten hebben we nog maar een spelletje Skip Bo gedaan. Ook tante Kim heeft meegedaan. Gelukkig had het spulletje zijn werk gedaan en om half drie konden ze eindelijk bloed afnemen. Daarna weer wachten voordat om kwart over drie eindelijk de chemo kon worden gestart. Het duurt een uurtje voordat het is ingelopen. Omdat je een allergische reactie kan krijgen van deze chemo, moeten we nog een half uur wachten om te kijken of ik nergens last van krijg. Gelukkig gaat dit allemaal goed. Ondertussen krijgen we ook de bloedwaarden te horen. Mijn leukocyten zijn verder gedaald naar 0,9 en mijn Hb-waarde is gezakt naar 4,3. Deze waarde is op de grens en daarom spreken we met de dokter af dat ik aanstaande donderdag een bloedtransfusie krijg. Hier krijg ik als het goed is meer energie van!  Om kwart over vijf zitten we weer in de auto naar Goes.

 

Dylan is ondertussen bij opa Jaap en oma Ella. Oma heeft ook voor ons snert en groentesoep gemaakt en pannenkoeken gebakken. Om kwart over zeven zijn we thuis. Ik kan gelijk aan de pannenkoeken beginnen maar papa en mama gaan snel nog naar school voor een gesprek met de juffen van Dylan. Dylan doet het heel goed op school!! De afgelopen dagen zijn toch wel erg vermoeiend geweest.

 

X Jade