· 

Dag 33 en Sinterklaas in het ziekenhuis

Voordat we naar het ziekenhuis rijden, brengen we eerst Dylan naar school. Sinterklaas komt rond half negen op de Bisschop Ernst! Eerst komt er een piet in een Tuktuk en vlak er achter komt de Sint met een politieauto met zwaailichten aangereden. Dylan staat met de rest van de school te wachten op het plein en ik kan vanuit de auto alles volgen. Na een paar dansjes van de pieten en een welkomstwoord van de directeur vertrekken wij naar Utrecht en gaat Dylan lekker verder met Sinterklaas vieren op school.

 

In het ziekenhuis is Sinterklaas ook net aangekomen (hoe doet die man dat toch??). In de hal zijn veel kinderen uit het ziekenhuis verzameld. Sommige kinderen liggen in bed. Sinterklaas heeft voor alle kinderen een cadeau meegenomen. 

 

Wij gaan naar afdeling Pauw en daar ligt een cadeautje voor mij klaar. Ook krijg ik een cadeau voor Dylan en papa en mama krijgen een doosje met chocolaatjes. Het aanprikken gaat goed maar er komt weer weinig bloed uit. Met moeite krijgt de verpleegkundige twee kleine buisjes bloed er uit maar het is genoeg voor het bloedonderzoek. Daarna is het weer een poosje wachten. Vanochtend heb ik om zeven uur voor het laatst iets mogen eten omdat er om één uur een beenmergpunctie en een ruggenprik gepland staat. Om twaalf uur komt een zuster de afdeling opgelopen met zakjes friet... maar die mag ik niet hebben :-( 

 

Gelukkig hoef ik niet al te lang te wachten voordat ik aan de beurt ben. Ik ga in mijn kleren op bed liggen en wordt naar afdeling Kameleon gereden. Ik heb mijn knuffel en mijn Magic Puzzle meegenomen. De slaapdokter kent deze puzzel ook en maakt voor mij een bal! Papa weet nu ook hoe die moet. Slaap lekker! 

 

Een half uur later ben ik weer wakker en word ik door de slaapdokter teruggereden naar afdeling Pauw. Ik moet nog twee uur plat blijven liggen op bed. Ik krijg wat te drinken en mag eindelijk ook pepernoten eten. Ik voel me niet heel goed en probeer maar wat te slapen. Ondertussen bespreken mijn papa en mama met de verpleegkundig specialist hoe het nu met mij gaat. Aan het eind van de middag komt de pedagoge Carolien met een ijskar de afdeling op rijden. Rond vijf uur vertrekken we eindelijk weer naar huis.