· 

Haren knippen

's Ochtends ben ik begonnen om alle Playmobil die ik gehad heb in elkaar te zetten. De hele tafel staat vol! Om tien uur ga ik in bad. De afgelopen dagen is mijn haar helemaal in de knoop gaan zitten. Samen met mama probeer ik in bad alle klitten er uit te kammen. Jammer genoeg lukt dit niet. De enige mogelijkheid is om een stuk van mijn haar te knippen. 

 

Juf Natasja had al tegen mijn mama gezegd dat ze ooit kapper was geweest en dat ze wel wilde helpen om mijn haar te knippen. Niet veel later staat de juf op de stoep met een tasje vol kappersscharen. We spreken met de juf af dat ze 's middags terugkomt om mijn haren te knippen. Samen met mama probeer ik nog een keer om in bad de klitten uit mijn haren te kammen. Weer zonder succes :-( Eigenlijk ben ik er wel klaar mee en van mij mag de juf al mijn haren er af knippen. Korte haren vind ik stom omdat ik dan op een jongen lijk. 

 

Als de juf weer terug is, doen we een laatste poging om de klitten uit mijn haar te halen maar er is geen redden meer aan. We gaan nu stukken van mijn haar knippen totdat de kam er weer door heen kan! De juf gaat met de schaar in de weer en probeert alleen de stukken die echt in de knoop zitten er uit te knippen. Ik houd een korte coupe over waar ik toch wel blij mee ben. 

 

Ondertussen is mijn vriendinnetje Isa er ook. Ze heeft een snoeptaart voor mij meegenomen! Samen kijken we de film 'De Sneeuwkoningin' op televisie. Dylan is trouwens met het broertje van Isa bij ons aan het spelen. Ze zijn heel lief en ik heb helemaal geen last van ze. Ook opa Jaap en oma Ella komen nog even langs. 

 

Aan het eind van dag moet ik mijn medicijnen nog innemen en hier ben ik wel zenuwachtig voor. Ik ben gestart in een nieuw blok en daar horen nieuwe medicijnen bij. Het zijn twee drankjes. De verpleegkundige had al gezegd dat ze niet erg lekker zijn. Eentje moet ik eerst 20 seconden in mijn mond houden voordat ik het door mag slikken. Als ik het eindelijk doorslik, krijg ik een branderig gevoel in mijn slokdarm. Daarna moet ik dat andere drankje ook nog. Dit is een orale chemokuur. Het is maar een klein spuitje wat ik in mijn mond leeg moet spuiten. Gelukkig dat heb ik weer gehad maar de komende weken moet ik deze elke avond innemen.