· 

Eerste keer naar het ziekenhuis in Goes

 Om elf uur moeten voor de eerste keer in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis van Goes zijn voor een dagbehandeling. De komende drie dagen en volgende week maandag, dinsdag en woensdag krijg ik hier elke dag chemo. Ik hoef pas volgende week donderdag weer een keer naar Utrecht! 

 

Ik hier al één keer op de kinderafdeling geweest. Dit was op de vrijdag toen ik voor het eerst te horen kreeg dat ik leukemie had. Dokter Gerritsen ken ik nog en hij legt uit wat ze hier gaan doen. Hij vertelt ook nog een verhaal over Londen en ik denk even dat ik daar naar toe moet...

 

Na het gesprekje gaat de verpleegkundige nog een paar controles doen. Mijn temperatuur is 38,1 en dat is eigenlijk een beetje hoog. Voor de zekerheid willen ze bloed laten prikken om te kijken of er niks aan de hand is. Gelukkig ben ik al aangeprikt en kunnen ze snel bloed afnemen. Helaas ook nu wil het bloed er niet uit komen. Na verschillende houdingen en andere trucjes moet er toch iemand van het laboratorium komen om bloed af te nemen via een vingerprik. Dit is een prikje met een soort nietmachientje dat een naaldje in de bovenkant van je vinger prikt. Daarna loopt het bloed een klein beetje uit je vinger. Het bloed vangen ze dan weer op in een paar buisjes. Het gaat niet helemaal vanzelf maar na een minuut of tien is er dan toch genoeg bloed uitgekomen. Daarna krijg ik mijn chemo en mag ik weer naar huis. De uitslagen van het bloed horen we de volgende dag of anders bellen ze nog.

 

Na het ziekenhuis gaan we nog een kerstboom kopen! Ik en mama kiezen de breedste boom uit die we kunnen vinden. Na een beetje onderhandelen over de prijs gaat de verkoper de boom nog in een netje stoppen... Omdat onze boom zo breed is, lukt dit maar met veel moeite! Gelukkig maar anders had de boom nooit in de auto gepast en had papa naar huis moeten lopen. Als we thuis komen, zijn opa en oma er ook nog. Ze moesten even op Dylan passen omdat de leraren staken! Hij is lekker met een vriendje aan het spelen. Aan het eind van de middag komt mijn vriendinnetje Emilie nog langs. We kletsen een beetje en maken zelfs nog een kwarktaart! Ook komen Ester en Aniek nog langs met drie cadeautjes! 

 

De laatste dagen moet ik voordat ik ga slapen ook nog nieuwe medicijnen innemen. De één is een vies drankje wat ik twintig seconden in mijn mond moet houden en dan pas door mag slikken. Ook mag ik dit drankje pas een uur nadat ik gegeten heb. Het andere drankje is een orale chemo en moet ik 's avonds innemen. Dit moet dan nog bovenop de andere drie pillen en een andere drankje... Het duurt altijd wel even voordat ik alle medicijnen heb ik ingenomen. Vandaag had ik trouwens best wel wat energie! Die bloedtransfusie heeft toch wel geholpen. Hopen dat ik morgen naar school kan.

 

X Jade