· 

School en aanprikken in Goes

Ik ben weer naar school geweest. Ik heb gelijk maar een toets voor werkwoordspelling gemaakt. In de middag moest ik weer naar het ziekenhuis in Goes. Vandaag gaan papa, mama en oma Ineke mee.

 

Ik moest eigenlijk eerst kwalificeren voor mijn chemo. Dat wil zeggen dat ze eerst mijn bloed prikken via een vingerprik en daarna controleren ze de bloedwaarden. Mijn bloed moet goed genoeg zijn om de chemo aan te kunnen. Maar vanuit het PMC in Utrecht is besloten dat ik sowieso de chemo moet krijgen en dat kwalificeren en bloedprikken niet nodig is. 

 

Ik was erg gespannen om aangeprikt te worden omdat het vorige keer het eruit halen van mijn lijntje erg veel pijn deed. Terwijl de dokter had gezegd dat ik er niks van zou voelen.  Papa, mama en de pedagoge hebben me geprobeerd te kalmeren maar ik bleef erg gespannen. Op het laatst hebben ze me vastgehouden en heeft de dokter de lijn toch aangeprikt. Ik heb heeeeeel hard gegild!!  Maar eigenlijk heb ik er niks van gevoeld. Dit komt ook doordat mama van te voren altijd Emla op de huid smeert. Dit verdooft de huid waardoor je het prikken bijna niet meer voelt. Ik hoop dat ik volgende keer weer wat rustiger ben.

 

Eenmaal aangeprikt was de chemo snel ingespoten en konden we snel naar huis. Oma Ineke blijft bij mij omdat papa en mama nog op het werk van mama moeten praten. Dylan is bij Roan gaan spelen en wordt pas na het eten thuisgebracht. 

 

Het was toch wel een vermoeiende dag...

 

X Jade