· 

Geen goed nieuws

Ik heb vandaag veel buik gehad en daarom wilde ik niet naar school. Ik heb veel op de bank gezeten en op mijn bed gelegen. Mijn mama had vandaag in de ochtend afgesproken in het ziekenhuis zodat ik 's middags nog naar de plusklas zou kunnen. Vandaag gaat oma Ella mee naar het ziekenhuis. Ze wil ook graag weten wat er allemaal  gebeurt in het ziekenhuis. 

 

's Middags heb ik ook geen zin om naar school te gaan. Dit komt ook wel door de chemo van vanochtend en doordat ik buikpuin had.

 

Aan het eind van de middag wordt mama gebeld door de oncoloog van het PMC. Ze heeft geen goed nieuws. Na extra onderzoek van mijn hersenvocht blijkt dat er toch nog leukemiecellen zijn gevonden in de punctie van 5 december. Het zijn er maar heel weinig maar dit is geen goed teken. De oncoloog verteld dat ik voorlopig elke week een ruggenprik (lumbaalpunctie) krijg waarbij ze chemo in mijn rug spuiten en ook een punctie doen. Deze extra puncties doen ze totdat er in twee opeenvolgende controles geen leukemiecellen meer te zien zijn in mijn hersenvocht. Toch weer een grote tegenvaller. Mama heeft papa daarna gebeld op zijn werk en papa is gelijk naar huis gekomen. 

 

Ondanks het slechte nieuws gaan we toch nog even naar buiten om groen te zoeken voor de kerststukjes die Dylan en ik morgen op school mogen maken. We rijden nog naar opa Jaap en oma Ella om daar in de tuin nog wat te zoeken. Het is al donker maar toch kunnen we nog wel wat vinden.

 

Ik heb zin om morgen naar school te gaan en een kerststukje te maken!

 

X Jade