· 

Ruggenprik en Kerstdiner

Het was al meer dan anderhalve week geleden dat ik naar het ziekenhuis in Utrecht was geweest. Vandaag staat om één uur weer een ruggenprik (4e keer) gepland. Ik mag 's ochtends dus niks eten alleen maar wat drinken. Nadat mama Dylan naar school heeft gebracht, zijn we nog even bij oma Ella gestopt. Oma bakt vandaag mijn knakworstjes in bladerdeeg af en brengt ze naar school. Daarna zijn we zonder file naar het ziekenhuis gereden. 

 

We proberen om alles zo snel mogelijk te doen zodat ik vanavond bij het kerstdiner op school kan zijn.  En dat lijkt allemaal te lukken. De controles gaan goed en het gesprek met de verpleegkundige specialist gaat snel. Papa en mama spreken af dat ik morgen in Goes weer een bloedtransfusie (6e keer) krijg. Ik heb dan meer energie voor de feestdagen.

 

Om tien over één ga ik naar afdeling Kamelon voor de ruggenprik. Ik heb dezelfde slaapdokter als de vorige keer. Toen had hij laten zien hoe ik een bal kon maken van mijn Magic Puzzle. Terwijl hij de slaapmelk geeft, laat mama zien dat ze nu ook de bal kan maken... Net voordat ik in slaap val, heeft ze de bal af... en om half twee ben ik weer wakker! Na een ruggenprik moet ik altijd nog twee uur platliggen. Ik heb nog niks hebt gegeten maar van de zuster krijg ik poffertjes! Ook krijg ik nog een chemo ingespoten. Alles blijft goed gaan en om vier uur zitten we in de auto terug naar Goes. 

 

Om tien voor zes ben ik in de klas! Ik kan dus nog lekker mee eten met mijn klasgenootjes. Iedereen heeft zijn mooiste kleren aangetrokken en veel van de meiden hebben zich mooi opgemaakt! In alle lokalen hebben de kinderen en hun ouders allemaal lekker dingen klaargemaakt. Er zijn appelflappen, brownies, cakejes, tortilla's, zelfgemaakt frietjes, fruitspiesjes en nog veel meer! Ook nu krijg ik weer een cadeautje van mijn klasgenootjes. Het is een mooi boekje waarin alle kinderen iets voor mij hebben geschreven. Op het plein is er nog een kraampje met Glühwein voor de ouders en op het eind komen de kinderen naar buiten met lekkere dingen zie over zijn gebleven.

 

Ik ben erg blij dat ik er toch bij kon zijn!! Het is echt één van de leukste dingen van de Bisschop Ernst.

 

X Jade