· 

Visite en Oosterlicht

Vandaag is er veel visite geweest. Eerst kwamen Miracle, Gift en Amber langs om een taart met een paard te brengen, die ze samen met Fiene hadden gemaakt. Oma Ella was ook nog even op bezoek om een cake en een kerststukje te brengen. Daarna kwamen Noor en Lili langs om cadeautjes te brengen. Ik kreeg iets om cupcakejes te maken, een dagboek, kerstsokken en nog veel meer. Het was gezellig om met de meiden te kletsen. 

 

's Middags kwam Anne bij Dylan uit de klas nog langs om een kaartje en een cadeautje te brengen. Ook kwam Chris, een vriendje van Dylan,  samen met zijn moeder langs om ook een kaartje een een cadeautje te brengen. Aan het eind van de middag kwam Lucas samen met zijn broertje en ouders kort op visite. Ik krijg echt veel lieve aandacht van iedereen.

 

's Avonds zijn we samen met opa Roel, oma Ineke en oma Ella naar de lichtjestocht in Goes geweest. Er branden in Goes-Oost dan zo'n 2200 lichtjes. 

Als je het lichtjesspoor volgt, waan je je in de tijd van het kerstverhaal. Je ziet Romeinen, engelen, herders met hun schaapskudde, koning Herodes en de wijzen uit het oosten. Ook Maria, Elisabeth en Jesaja vertellen hun verhaal. Zij vertellen je wat ze allemaal voor bijzonders hebben gezien en meegemaakt. Het laatste kaarsje staat bij de post Vredeslicht. Speciaal uit de geboortekerk van Bethlehem, de plaats waar het allemaal begon, komt vuur naar Europa. Dat vuur vindt zijn weg overal naar toe, en op deze avond dus ook naar Goes.

 

Omdat het een behoorlijke wandeling is, heeft papa de rolstoel meegenomen. Ik wil niet in de rolstoel omdat iedereen dan naar mij kijkt. Ik ben eigenwijs en ga dan ook gewoon lopen! Dylan vindt dit niet erg en wordt lekker in de rolstoel rondgereden. Aan het begin van de tocht komen we mijn vriendinnetje Isa en familie tegen. Samen gaan we de lichtjestocht lopen. Na een tijdje moet ik van papa toch in de rolstoel gaan zitten. Met veel tegenzin doe ik dat dan maar. Van papa mag ik ook wel stukkebn lopen maar nu ik eenmaal in de rolstoel zit, vind ik dat ik er in moet blijven zitten. Het is toch wel raar als ik de ene keer in de rolstoel zit en de andere keer weer rondloop. We maken de hele tocht af en bij het laatste lichtje krijgen we nog een kaarsje, aangestoken met het licht uit de geboortekerk van Bethlehem. Ik vond het toch wel leuk om al de lichtjes te zien maar de rolstoel vond ik stom.

 

X Jade