· 

Slecht nieuws

Aan het eind van de middag is Olga gebeld door de oncoloog. Ze heeft geen goed nieuws. In de lumbaalpunctie van gisteren (28 december) zijn toch weer leukemiecellen gevonden. Het zijn er maar heel weinig maar we hadden gehoopt dat na het goede nieuws van gisteren ook deze punctie schoon zou zijn. De oncoloog heeft in overleg met de professor, die verantwoordelijk is voor het protocol ALL-11 is, besloten om bij Jade nog meer lumbaalpuncties te doen (waarschijnlijk twee keer per week). De eerste staat al gepland voor 2 januari. Tijdens de extra puncties wordt dan ook extra chemo rechtstreeks in haar hersenvocht gespoten. Door deze extra chemo willen ze er zeker van zijn dat de leukemie in het hersenvocht nu echt wegblijft. De extra puncties blijft ze krijgen totdat ze zeker zijn dat het weg is. De rest van het protocol blijft gelijk en Jade zal dus na het afronden van blok 1B (half januari) verder gaan met de behandelingen van de Hoog Risico Groep. Jade reageert eigenlijk gelaten op dit nieuws en zegt dat ze het niet erg vindt om vaker naar Pepijn de slaapdokter te gaan.

 

We hopen echt dat 2018 vaker goed nieuws gaat brengen!

 

Marcel