· 

Lunch van de Slabbies & bezoek

De dag begint moeizaam. Om acht uur staat mama al bij mijn bed met een vies spuitje met medicijnen (Trisporal). Het is een medicijn dat werkt tegen schimmels en gisten. Ik heb daar helemaal geen last van dus waarom moet ik dit dan innemen. Maar papa en mama hebben al vaker uitgelegd dat ik heeeel weinig weerstand heb tegen dingen die gevaarlijk voor me kunnen zijn. Een ontstoken wondje, een griepje, een blaasje op mijn lip of een schimmelplek op mijn huid kan er voor zorgen dat ik opgenomen moet worden in het ziekenhuis. 

 

Maar de afgelopen weken heb ik al vier keer over moeten geven als ik dit medicijn in heb genomen. Ik krijg bij het zien van het spuitje al braakneigingen. Uiteindelijk neemt papa tegelijk met mij een spuitje met melk twintig seconden in zijn mond. En dat vind hij ook echt vies. Om kwart over negen heb ik het eindelijk ingenomen maar ik spuug het gelijk weer uit.  Omdat ik het echt in moet nemen, gaan we het 's middags nog een keer proberen. 

 

Aan het eind van de ochtend zou er een lunch worden bezorgd. De familie Slabbekoorn (Slabbies) wil ons graag een hart onder de riem steken! Opa Jaap en oma Ella komen ook eten. Het duurt even voordat de lunch bezorgd wordt maar om kwart over één kunnen we eten! Er is van alles, croissants, broodjes, kleine sandwiches, taartjes,American Pancakes, gebakken ei, verschillende soorten beleg, jus d'orange, enz.

 

Na het eten komen de meiden uit de buurt weer langs met iets speciaals voor Jade en Dylan. Ze hebben van scheerschuim 'fluffy slijm' gemaakt waarmee je lekker kan vieziken. Ook komt Sterre nog een uurtje op bezoek met een leuk cadeautje. Samen spelen we een spelletje en kletsen we lekker. Sterre is een trouwe volger van de website! Ook komen er nog twee verrassingen via de post binnen. Toen ik in het ziekenhuis lag, ben ik mijn lievelingsknuffel kwijtgeraakt. Deze heb ik al vanaf mijn geboorte! De knuffel was per ongeluk met de was meegegaan naar de wasserij in Emmen. Daar wordt al de was van o.a. het WKZ gedaan. Ze hebben nog weken geprobeerd om de knuffel te vinden maar helaas zonder succes. Papa heeft eenzelfde knuffel op internet gevonden en die is vandaag via de post geleverd. Ook krijg ik nog een pakketje met twee mutsjes erin. Barbara heeft deze mutsjes speciaal voor mij gemaakt. En ze passen perfect.

 

Om half vijf moet ik nog steeds dat vieze medicijn innemen. Ik zie er weer enorm tegenop en bij iedereen loopt de irritatie hoog op. We hebben van alles geprobeerd om het makkelijker te maken. Mama belt met het ziekenhuis en vandaag mag ik een keer overslaan maar morgenochtend moet ik het echt innemen. Ik heb nu al geen zin in morgen.

 

X Jade