· 

Oliebollen bakken, gourmetten en vuurwerk

Mijn vieze drankje heb ik vanochtend aardig snel ingenomen en ik kon het ook binnenhouden. Een aardig begin van de dag.

 

Om half tien rijden papa en ik naar Biezelinge. Oma Ella en opa Jaap bakken op oudejaarsdag altijd oliebollen. Oma maakt het beslag volgens een recept uit een heel oud kookboek. Ik heb een klein beetje geholpen met het snijden van de appels. Oma doet de rest en slaat het beslag op het laatst met haar hand nog een paar keer flink om. Daarna is het anderhalf uur wachten tot het beslag gerezen is. Ik heb weer pijn in mijn buik en ga op de bank liggen. Samen kijken we een paar afleveringen van Lassie uit 1964. Het gaat over een hond, die allemaal avonturen beleefd. Dan is het de beurt van opa om de oliebollen te bakken. Van de eerste oliebollen kunnen we gelijk proeven. Ze zijn goed gelukt! 

 

's Middags gaan we voorbereiden voor het gourmetten. Hans, Kim, Luuk, Veere, Judith, Thijs, Ester en Aniek komen vanavond naar ons toe om te eten. Samen met mijn nichtje Veere spelen we nog een poosje boven op zolder. Ondertussen gaat papa samen met Dylan alvast wat vuurwerk afsteken. Ook komen Isa en haar moeder langs om een wensballon te geven met allemaal wensen voor mij in 2018.  

 

Als iedereen er is, gaan we naar beneden en gaan we lekker gourmetten! Mijn favoriet zijn de slavinkjes maar er zijn nog veel meer lekkere dingen. Dylan en ik mogen allebei opblijven tot na twaalf uur. We hebben na het eten nog wel een paar uurtje over en daarom spelen we nog een spelletje Party & Co en Pictionary. En doet papa met Dylan nog een rondje vuurwerk. Dylan vindt zijn tolletjes, binkeys en rotjes heel leuk. Ik heb ook een paar tolletjes aangestoken maar ik houd het liever bij sterretjes. 

 

Net voordat het twaalf uur wordt, begin ik met toch wat minder lekker te voelen. Ik lig ook de bank als het aftellen begint. Als iedereen is uitgezoend, ga ik toch mee naar buiten. De harde knallen vind ik niks en ik ga samen met mama snel terug naar binnen. Papa heeft nog twee dingen vuurwerk gekocht, die erg mooi zijn. Daarna blijft papa nog een pposje buiten met Dylan op zijn tolletjes en rotjes op te maken. Om kwart voor één ben ik de eerste die naar bed toe gaat. Het is een lange dag geweest maar wel leuk!

 

X Jade