· 

Buikpijn

Gisteren is Jade opgenomen in het ziekenhuis omdat ze koorts heeft gekregen. Vannacht heeft ze redelijk geslapen en ze hebben voor het eerst medicijnen door haar sonde gedaan. 's Ochtends voelt Jade zich echt beroerd, ze heeft koorts en ze heeft veel last van haar buik en is eigenlijk niet uit bed geweest. Ze heeft al een aantal dagen nauwelijks iets gegeten of gedronken. De sonde, die ze sinds gisteren heeft, vindt ze niet fijn. Ze durft daar door ook niet veel te bewegen, te eten of te praten. Ook heeft ze continue het idee dat er een stukje appel in haar keel zit, dat ze weg moet slikken. In de loop van de dag gaat dit wel beter en begint ze er een beetje aan te wennen. De komende drie dagen moet ze in ieder geval in het ziekenhuis blijven en proberen ze er achter te komen waar de koorts vandaan komt en of ze iets aan de buikpijn kunnen doen. Aanstaande vrijdag moet ze weer een ruggenprik. 

 

In de loop van de ochtend krijgt Jade een kamergenootje. Hij is bijna drie, heeft neuroblastoom en wordt al twee jaar behandeld. Zijn kralenketting is al meer dan vijf meter lang. Het is een vrolijk jongetje wat graag op een loopfiets door de gang gaat.

 

Rond één uur wordt Dylan gebracht door Hans en Kim. Hij heeft afgelopen dagen gelogeerd in Wijk bij Duurstede en is samen met Hans, Kim, Luuk en Veere naar de Beekse Bergen geweest. Daar heeft hij van genoten. Ze hebben ook nog een hele grote kaart van een Zebra voor Jade gekocht en Veere had een mooie tekening gemaakt. Ik ben samen met Dylan nog naar het dakterras geweest om te voetballen maar wegens de Westerstorm was het gesloten. We zijn maar gaan tafelvoetballen in de hal van het ziekenhuis. Om half uur gaat Olga samen met Dylan terug naar huis. 

 

's Avonds is het niet veel beter met Jade. Ze eet een klein beetje macaroni en een klein beetje yoghurt. Ze moet nog een pil innemen maar die spuugt ze dan toch weer uit. We kijken nog een beetje televisie en om 20:00 gaan we proberen te slapen. De verpleegkundigen willen aan het eind van avond nog chemo via haar sonde toe dienen als ze slaapt. Elke keer dat ze komen is Jade toch nog wakker. Om 0:30 is Jade slaperig genoeg en krijgt ze de chemo. Gelukkig blijft alles erin zitten.

 

Hopen dat het morgen toch wat beter gaat.

 

- Marcel