· 

Tot maandag in het ziekenhuis

Ook vandaag gaat het weer iets beter maar de koorts blijft af en toe terugkomen. Jade krijgt geen paracetamol meer maar nog wel antibiotica. Uit de bloedkweken is niks naar voeren gekomen. Daaromheeft Jade een CT-scan van haar longen gehad. Op deze scan kunnen ze zien of er schimmels in haar lichaam zitten. Voor Jade is dit weer iets nieuws en ze is dan ook gespannen als ze er samen met mama en de pedagoge Ellen naar toe loopt. Het is een groot apparaat met een bed dat in een cirkel vastzit. Olga mag bij haar blijven tijdens het onderzoek. Jade moet heel stil blijven liggen terwijl ze heel snel heel veel röntgenfoto's van haar borst maken. Van al die foto's kunnen ze dan een soort 3D-foto maken waarop de dokters dan kunnen zien of er iets aan de hand is. 

 

Inmiddels is duidelijk dat Jade niet naar huis mag en dat ze in ieder geval tot maandag in het ziekenhuis moet blijven. Ze krijgt nog een aantal dagen antibiotica en ze willen dat ze wat meer aankomt. Het geplande verjaardagsfeestje van zondag gaat niet door. Aan het eind van de middag krijgen we te horen dat er niks te zien was op de CT-scan. De rest van de dag heeft Jade met de pedagoge Carolien weer gekleid met Fimo klei en met Daan gewerkt voor school.

 

Aan het eind van de middag komt er een Goochelaar op de kamer van Jade voor een privé-voorstelling. Hij doet trucs met konijntjes, sponzen en speelkaarten. Ook al zit Jade er bovenop... ze snapt er niks van.

 

In Goes gaat het leven ondertussen ook door. Dylan heeft 's ochtends zwemles en 's middags komt er een vriendje spelen. Dylan gaat nog een uurtje hockeyen om daarna bij oma Ella en opa Jaap spareribs met frietjes te gaan eten. Na het eten nog een Tom & Jerry kijken en skypen met Jade en Olga.

 

Morgen gaan Dylan en ik weer naar Utrecht. Opa Roel en oma Ineke rijden ook mee. Olga gaat dan weer naar huis en ik blijf tot maandag in het ziekenhuis. Hopen dat ze na het weekend dan toch echt een keer naar huis mag.

 

- Marcel