· 

Jarig!

JADE IS EEN TIENER!

 

De verjaardag begon vandaag met een ontbijt op bed. Op het menu stonden zelf gemaakte mini-croissantjes, kwarktaart en fruit. We konden jammer genoeg niet al te lang genieten want om negen uur moesten Olga en ik op school zijn. De 'KlasseContact' voor Jade wordt vandaag op school geïnstalleerd. Hiermee kan ze thuis of in het ziekenhuis de lessen op school volgen. In de klas wordt een 'KlasseContact' neergezet en Jade krijgt een laptop waarmee ze in de klas mee kan kijken. Ook kan ze de camera van de 'KlasseContact' bedienen zodat ze de klas rond kan kijken en ook op het bord in- en uit kan zoomen. De juf krijgt een microfoontje zodat alles goed te verstaan is. De installatie in de klas is een attractie op zich. Ook de leerlingen uit andere groepen zijn nieuwsgierig en komen stieken even kijken. Groep 8 was een toets aan het maken maar die worden toch maar op een rustigere plaats neergezet. Voor de rest gaat de installatie en uitleg voorspoedig. 

 

Tijdens de uitleg over de 'KlasseContact' worden we nog gebeld door opa Roel. Door de Westerstorm zijn de dakpannen van de nok en van het dak gewaaid. Dat kunnen we ook nog wel erbij hebben.

 

Olga en ik gaan terug naar huis om Jade om te halen om te trakteren voor haar verjaardag. Ze weet nog niet dat we een speciale taart voor haar hebben aangevraagd via 'Icing Smiles'. Dit is een organisatie die voor (ernstig) zieke kinderen taarten laat maken om zo de kinderen en hun familie op te vrolijken. Icing Smiles vraagt vrijwilligers in de buurt een taart te maken. Suukeruusje uit Kamperland heeft een prachtige taart voor Jade gemaakt.

 

Om half twaalf waren we op school en werd de taart door Janine van het Suukeruusje afgeleverd in een grote witte doos... Toen de voorkant van de doos open ging, kwam er een prachtige paarse taart met Jade erop te voorschijn met bovenop een paard en aan de zijkanten twee hondjes. Hier en daar zaten hoefijzers voor extra geluk! Bij Jade verscheen een mooie glimlach en Olga kreeg tranen in haar ogen. De kinderen in de klas waren nog steeds benieuwd want ze konden de taart nog niet zien. Maar toen de rest van de doos open ging, konden ze de taart ook zien. Iedereen vond de taart prachtig en lekker! Jade kreeg een mega-grote kaart en allemaal cadeautjes en puzzeltjes van haar klas en vriendinnetjes.

 

's Middags hebben de kinderen een excursie naar het gemeentehuis van Goes. Jade voelt zich fit genoeg en gaat samen met Olga ook mee. In de raadszaal van de gemeente moeten de kinderen een politieke partij oprichten en samen keuzes maken over de onderwerpen en gebouwen, die ze belangrijk vinden bij het bouwen van een nieuwe stad. De keuzes lopen uiteen van 'Veiligheid' en 'Sport' tot aan 'Snackbar', 'Brandweer' en 'Speeltuin'. Een leerzame middag en Jade heeft het de hele middag volgehouden. Ondertussen heb ik samen met opa Jaap de meeste dakpannen op het dak weer vervangen. Maar de pannen op de nok moeten toch echt door een aannemer gedaan worden. Maar door de drukte gaat dat nog wel een paar dagen duren. Morgen gaat opa Jaap samen met Merien een zeil over het dak doen.

 

Als klap op de vuurpijl zijn we 's avonds met de familie nog gaan eten bij 'Lunchcafé Stadhuis' in Goes. Wij komen hier regelmatig en Olga en ik hebben lang geleden hier ons huwelijksfeest gevierd. Op donderdagavond altijd gezellig. 

 

Het was voor Jade en voor ons een hele leuke geslaagde dag. Even niet bezig zijn met ziek zijn maar gewoon weer even kunnen genieten van kleine dingen, gewoon mee kunnen doen, cadeautjes, vriendjes, vriendinnetjes en familie!

 

- Marcel

 

Wil je meer weten over:

* Suukeruusje, klik dan hier voor de website of hier voor de Facebook-pagina 

* Icing Smiles, klik dan hier voor de website of hier voor de Facebook-pagina