· 

Toch nog naar het ziekenhuis

Vandaag wilde Jade graag een pyjamadag. Niet te veel doen en een beetje op de bank hangen. Ze is eigenlijk heel de tijd misselijk. Samen met Dylan heeft ze een poosje op de Wii gespeeld maar rond een uur of drie krijgt ze rode blosjes op haar wangen. We meten haar temperatuur en die is 38,5. Dus moeten we bellen met het Prinses Máxima. We krijgen te horen dat we naar het ziekenhuis in Goes moeten gaan. Daar prikken ze bloed en gaan ze kijken wat we het beste kunnen doen. Na anderhalf uur is duidelijk dat we naar Utrecht moeten. Dit keer geen ambulance omdat Jade nog niet ziek genoeg is. We rijden nog langs Kapelle om Dylan bij opa en oma te brengen. Hij moet weer een nachtje in Kapelle slapen.

 

Om half zeven staan we op het parkeerterrein en gaan snel naar binnen. Op afdeling Pauw doen ze weer controles en nemen ze meer bloed af voor onderzoek. Ook worden er dit keer snotjes uit haar neus gezogen. Dit wordt onderzocht op virale infecties. Daarna gaan we met een bed naar afdeling Giraf, kamer 2. Dit is een kamer met een toegangssluis. Voorlopig zit Jade in 'druppel-contactisolatie. Dit wordt gedaan om de overdracht van bepaalde bacteriën of virussen naar andere patiënten te voorkomen. De overdracht vindt plaats via druppeltjes in de lucht, via handen of besmette voorwerpen. Vandaag heeft Jade twee nieuwe soort kralen verdiend. Eentje voor de druppel-contactisolatie en eentje voor het opzuigen van haar snotjes. 

 

Voordat we kunnen gaan slapen, wil de arts Jade nog zien. Rond 22:00 komt ze langs om nog controles te doen.

 

Ben benieuwd hoe de dag van morgen gaat lopen. Vast niet zoals we denken.

 

-Marcel