· 

Misselijk, koorts, TPV

Vannacht werd Jade om half vijf wakker. Ze bedacht dat de sondevoeding stop gezet moest worden zodat ze om 11 uur onder sedatie kan. De verpleging had er nog niet aan gedacht. Daarna heeft ze nog wel geslapen tot een uur of acht. De koorts blijft aanhouden en Jade voelt zich misselijk en moet regelmatig overgeven. Uiteindelijk krijgen we om half elf te horen dat de behandelingen niet door gaan. De dokteren willen afwachten hoe de koorts zich gaat ontwikkelen en zien hoe het met Jade gaat. Ook de uitslagen van de onderzoeken zijn nog niet bekend. De bloedwaarden herstellen nog niet dus ook dat is een reden om de chemo nog niet te geven. Omdat Olga en ik samen niet veel kunnen doen, ga ik rond een uur of elf terug naar Goes zodat ik Dylan van school kon gaan halen. 

 

Wel is besloten om Jade voeding direct via haar bloed te geven. Dit heet Totale Parenterale Voeding (TPV). In TPV zitten alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, zoals suikers, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen, net als in normale voeding. De voeding is alleen dusdanig bewerkt, dat deze zonder vertering rechtstreeks via haar kastje in het bloed kan worden toegediend. Daarnaast krijgt ze ook een kleine hoeveelheid voeding via haar sonde. De belangrijkste reden is om te zorgen dat Jade weer alle benodigde stoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt en binnenhoudt én dat de maag wat rust krijgt. De druppel-contactisolatie blijft nog totdat duidelijk is of de mogelijke infectie die Jade heeft geen gevaar is voor andere patiëntjes.

 

Om vier uur komt de behandelend oncoloog langs. Voordat ze Jade de chemo willen geven, moet ze eerst 24-uur koortsvrij zijn en de bloedwaarden moeten voldoende zijn. Ze gaan nu kijken of het woensdag kan. De oncoloog heeft goed nieuws! De puncties van afgelopen vrijdag zijn allebei schoon, dat wil zeggen dat de leukemie in haar beenmerg en in haar hersenvocht met een microscoop niet meer te vinden is. Dit is een voorlopig uitslag. De definitieve uitslag met een nauwkeurige en betere analyse uitgevoerd door het Skion krijgen we pas over twee weken. Maar dit is een positief vooruitzicht.

 

Ondanks de koorts en de misselijkheid toch ook voorzichtig positief nieuws gekregen. Hopen dat Jade de komende dagen opknapt en dat ze verder kan met de behandeling. 

 

- Marcel