· 

Coronavirus

Jade heeft de hele dag koorts en is heel de dag erg misselijk. Ze moet regelmatig overgeven, meestal als ze gaat staan om naar de wc te gaan. Ze probeert zich zo stil mogelijk te houden. Er komt nog iemand langs met een ouderwetse type machine. Op een mooi gekleurd vel papier, mag Jade een verhaaltje typen. Het gaat over 'Ollie', de knuffel die is kwijtgeraakt is in het ziekenhuis. Ollie is op één of andere manier terecht gekomen in Afrika en beleeft daar avonturen met zebra's en leeuwen en slaapt in de oor van een echte grote olifant. Toch weer even de broodnodige afleiding.

 

Meester Daan komt daarna langs en samen proberen ze toch met de KlasseContact aan de slag te gaan. Ze hebben eerst contact met de klas zonder geluid maar uiteindelijk lukt het. Helaas moet groep 7 een CITO-toets doen en is groep 8 op bezoek bij een school voor het Voortgezet Onderwijs. Jade vindt het niet erg omdat ze misselijk is. 's Middags komt Daan nog terug en werken ze samen aan spelling. 

 

Voor Olga is het fijn dat haar broer Hans nog langskomt. Een welkome afleiding als je in een kamertje zit met een sluis en waar je weinig contact hebt met andere mensen. Ze kunnen even een rondje wandelen terwijl Jade met Daan aan de slag is.

 

De situatie van Jade is besproken in een overleg waar alle artsen bij elkaar zijn. Jade heeft geen Influenza (griep) omdat de uitslag van het onderzoek naar haar snotjes negatief is. Ze willen toch morgen om twee uur de punctie doen en de behandeling gaan starten. Later die middag krijgen we ook nog de uitslag van een ander onderzoek. Blijkbaar draagt Jade het Corona-virus bij zich. Dit virus dragen veel mensen en veroorzaakt (hoogstwaarschijnlijk) verkoudheid bij mensen. Er zijn geen medicijnen voor dus Jade moet dit zelf 'uitzieken'. De artsen denken dat dit virus de koorts bij Jade verklaart en misschien ook de oorzaak is van de misselijkheid. 

 

We gaan zien wat de dag van morgen brengt. Ik moet nog zien of ze morgen gaan starten met de chemo.

 

- Marcel