· 

Wie ben ik?

Het gaat vandaag nog niet veel beter als gisteren. Na een redelijke nacht zijn de koorts en misselijkheid er nog steeds maar het overgeven is gelukkig minder. Ook blijft het lang onduidelijk of de behandelingen vandaag nou wel of niet doorgaan. Uiteindelijk horen Jade en Olga om iets voor twaalven dat het vandaag niet doorgaat. De belangrijkste reden is dat de aanmaak van de verschillende cellen (maar vooral witte) in haar bloed nog niet goed op gang komt. Ze heeft eigenlijk nog niet genoeg weerstand om de chemo aan te kunnen. De planning is dat aanstaande vrijdag de behandeling wel gestart kan worden.

 

Als afleiding komen vanochtend tante Joke en Karin op visite met Sanne! Sanne is nog maar net geboren en dat vinden Jade maar vooral Olga erg leuk! 

 

In de loop van de dag gaat Jade verhuizen naar een andere kamer op afdeling Giraf. Ze hoeft niet meer in isolatie en kan dus naar een 'gewone' kamer. Het gaat langzaam weer wat beter met Jade. Ze heeft meer energie, heeft minder buikpijn en hoeft niet meer te spugen. Olga en Jade spelen een spelletje 'Wie ben ik...' (idee van oom Hans).

 

Morgen gaan Olga en ik weer wisselen omdat ze in ieder geval tot zondag in het ziekenhuis moet blijven.

 

- Marcel