· 

Tekenen, spugen, koorts

De dag begint moeizaam. Jade blijft was langer op bed liggen en heeft niet veel zin om te praten of te eten. Rond elf uur gaat het dan toch wat beter. Ze kleed zich aan en gaat op het bed voor het raam paarden tekenen. Het is lang geleden dat ze dit heeft gedaan maar leuk om te zien dat ze daar even lekker mee bezig kan zijn. Samen met de verpleegkundige proberen we toch wat eten binnen te krijgen. Uiteindelijk gaat er toch weer wat fruit, een kleine matse en een beker Fristi naar binnen. Ondanks de opleving krijgt Jade het koud en gaat op bed liggen om op te warmen. De energie die ze even had, is helemaal weg.

 

Als ze op bed ligt, komt een buurmeisje, van een paar kamers verder op, een cadeautje brengen. Het is een goodie bag van de Prachtnacht in het Rijksmuseum waar wij helaas niet naar toe konden. Er zit van alles in: Playmobil van 'Het melkmeisje' van Vermeer, een kaart van de nachtwacht, een mok van het Rijksmuseum, een ganzenveer om mee te schrijven en nog veel meer. We horen dat Gianni Romme er was om schaatsles te geven midden in het Rijksmuseum en dat je om de foto kon verkleed als iemand uit de Nachtwacht. Volgend jaar gaan wij ook!

 

 

Net als Jade even naar de wc is geweest, komen Olga, Dylan, opa en oma weer de kamer op. Het wordt geen fijne ontvangst want niet veel later moet Jade weer spugen en komt alles wat ze gegeten heeft weer uit haar mond... ook de sonde. Na ook deze sonde uit de neus te hebben gehaald en de boel opgeruimd te hebben, lijkt Jade toch wat opgeknapt. Ze zit weer wat rechter op in bed en heeft zin in een spelletje 'Scotland Yard'. Deze keer moet ik Mister X zijn. Eigenlijk is het niet echt een heel leuk spel... tot nu toe is Mister X nog nooit gepakt door de politieagenten. Tijdens het spelletje komt de verpleegkundige vertellen dat de sonde vandaag niet meer terug hoeft... tenminste als Jade belooft dat ze probeert genoeg te eten. De afspraak is gemaakt en we gaan verder met het spelletje. Ook ik als Mister X, blijf uit handen van de politie en dan is het tijd om afscheid te nemen. Ik geef Jade en Olga een dikke knuffel en we gaan met zoveel mogelijk spullen terug naar Zeeland.

 

Jade krijgt morgen weer een lumbaal punctie (met chemo) en we hopen dat ze dan ook naar huis mag. Net voordat Dylan en ik weer terug zijn in Goes, krijgen we een WhatsApp van Olga. Jade heeft weer koorts (39 graden) en heeft nog een keer over moeten geven. Ze hebben weer bloed afgenomen en ze gaan weer starten met antibiotica zodra het spoelen voor de chemo klaar is. Meestal betekent dit dat Jade morgen niet naar huis mag en dat ze weer drie dagen in het ziekenhuis moet blijven. Het wil nog niet meezitten...

 

- Marcel