· 

Twee keer sedatie

In Goes is het zeil zondagnacht weer van het dak gewaaid door de harde wind. Maar gelukkig komt de aannemer maandagochtend eindelijk langs om te kijken wat de schade is. Terwijl ik Dylan naar school breng, kijken ze even op het dak, bestellen de benodigde pannen en doen voor de rest niks. Ik stel voor dat ik dan zelf de pannen ga ophalen in Standaard-Buiten. Als ze zeker weten dat de de pannen er zijn, kunnen ze een afspraak maken voor aanstaande vrijdag om ze er op te komen leggen. Dat scheelt toch weer minimaal een week wachten! De rest van de dag ga ik aan het werk en haal ik aan het eind van de dag Dylan weer op van school en de derde les van Mad Science. 

 

Jade krijgt vandaag weer een lumbaalpunctie. Tijdens de sedatie wordt dan gelijk een nieuwe sonde ingebracht en wordt haar kastje opnieuw aangeprikt. De precieze tijd weten we nog niet omdat ze niet gepland was voor maandag. 's Ochtends tennist ze nog op de gang. Iets over twaalven wordt ze opgehaald en wordt ze naar afdeling Kameleon gebracht. Slaapdokter Pepijn is er en dan is de sfeer altijd ontspannen. Hij vind de deken met eenhoorns van Jade erg mooi!

Na drie kwartier is ze terug. De punctie is goed gegaan, de lijn is opnieuw aangeprikt en ook de sonde is ingebracht en getest. Als Olga bij Jade is en Jade haar mond open doet, zit de sonde toch weer in haar mond. Iedereen snapt niet hoe dit kan maar het is toch gebeurd. Vervelende is dat de sonde er toch in moet. Pepijn zegt dat ze aan het eind van de middag terug mag komen en dat ze de sonde weer onder sedatie in gaan brengen. 

 

In de tussentijd moet ze twee uur plat blijven liggen, kijkt ze 'Moltalk' en probeert ze een beetje te slapen. Om kwart over vier gaat ze weer terug naar Pepijn. Hij vertelt dat hij ook twee dekens heeft besteld. Hij zegt dat ze voor zijn kinderen zijn maar zijn dochter is al achttien... waarschijnlijk gaat hij er lekker zelf onder slapen. Daarna gaat ze weer lekker even slapen en wordt ze wakker met de sonde in haar neus. Pepijn brengt Jade zelf terug naar de afdeling. 

 

Na de sedatie probeert Jade zich heel rustig te houden en slaapt een uurtje. Ze wil niet veel praten en heeft geen zin in eten en drinken. Als ze nog even naar de wc gaat, moet ze weer overgeven. De laatste dagen blijft ze veel last houden van haar buik. Volgens de dokters hebben veel kinderen hier last van en gaan ze op dit moment daar niet veel aan doen. Wel krijgt ze nog een bloedtransfusie omdat haar Hb weer aan de lage kant is.

 

Hopen dat morgen weer eens een dag wordt zonder verrassingen.

 

 

- Marcel