· 

Stafylokok-bacterie

De dag begint niet zo lekker. Jade heeft redelijk geslapen maar als ze naar de wc gaat is ze weer heel misselijk en moet ze weer overgeven. Ze heeft ook jeuk van uitslag op haar hand, op haar bovenbeen en in haar knieholte Desondanks gaat ze toch aan de slag op school en doet ze via de KlasseContact spelling met Noud en rekenen met Zoë. Aan het eind van de ochtend krijgt ze iets tegen de jeuk waar ze ook slaperig van wordt. Ze slaapt dan ook anderhalf uur. 

 

Om drie uur komt de verpleegkundige vertellen, dat ze iets gevonden hebben in de bloedkweek. Het is een Stafylokok-bacterie. Veel mensen dragen dit soort  bacteriën bij zich maar wordt ook vaak veroorzaakt door ziekenhuisbezoek. Waarschijnlijk heeft ze dit in het ziekenhuis dus opgelopen. Om dit tegen te gaan krijgt ze de komende week antibiotica. Dat wordt dus nog minimaal een week ziekenhuis. Maar als of dit nog niet genoeg is, krijgt Jade een allergische reactie van de antibiotica. Ze wordt helemaal rood op haar hoofd en borst en ze heeft last van hoofdpijn. Ze noemen dit ook wel 'Red Man Syndrome'. Gelukkig trekt het weer langzaam weg. Ze heeft niet veel zin maar toch doet ze samen met Olga en de pedagoge nog twee spelletjes Skip Bo.

 

Hopen dat ze vannacht goed slaapt en dat morgen alles weer wat beter gaat!

 

- Marcel