· 

Langzaam iets beter

Afgelopen dagen is Jade echt ziek geweest. Ze is veel misselijk, moet veel overgeven en heeft ook koorts. Ze ligt heel de tijd op bed en kijkt vooral televisie of probeert te slapen. Dit geeft haar een beetje afleiding en voelt ze zich minder misselijk. Het overgeven gaat de hele dag door, vaak als ze even naar de wc gaat of als ze medicijnen heeft ingenomen met een Danootje. Ze heeft nu ook een paar blaasjes/wondjes in haar mond, die een beetje pijn doen. De verpleegkundige heeft hier een kweek van genomen om te kijken of het een virus is. Totdat ze weten wat het is, krijgt ze ook hier weer een middeltje tegen. Omdat de koorts blijft aanhouden, gaan ze morgen misschien weer een CT-scan van haar longen doen om te kijken of ze geen schimmel heeft.

 

Ook is uit het bloedonderzoek gebleken dat ze weer laag in haar bloedplaatjes zit. Ze krijgt dus voor de vijftiende keer een bloedtransfusie. Eén voordeel: omdat ze een allergische reactie heeft gehad, krijgt ze eerst Tavegyl en van dit middeltje wordt je slaperig. Jade kan dus lekker een paar uur slapen.

 

Terwijl ze slaapt, komen meester Daan en Eliane de kunstenares nog langs. Eliana komt later op de middag nog een keer terug en samen maken ze weer een prachtig kunstwerk. Dit keer een schilderijtje van de hand van Jade, die ze zelf heeft beschilderd met allemaal vormpjes. 

 

Omdat Dylan binnenkort jarig is, heeft Olga de uitnodigingen gemaakt voor zijn kinderfeestje. Ook wist Dylan al wat hij wilde gaan doen met zijn feestje... maar dat houden we nog even geheim. De afleiding om iets te regelen is wel fijn want voor Olga zijn het lange dagen in het ziekenhuis. Je komt niet buiten en veel meer als de kamer van Jade, de gemeenschappelijke woonkamer en het restaurant zie je niet.

 

Morgen (vrijdag) ga ik weer naar het ziekenhuis. We hebben dan een gesprek met een oncoloog en een verpleegkundig specialist. Toch wel fijn als je even je vragen weer kwijt kunt en horen wat de planning is voor de komende weken.

 

- Marcel