· 

Slechte nacht

De afgelopen nacht is erg onrustig verlopen. Rond middernacht moet Jade eigenlijk de hele tijd naar de wc maar wil niet. Ze krijgt veel vocht om de chemo's weer uit haar lichaam te spoelen. Jade is misselijk en bang om over te geven en ook de sonde uit te spugen. De temperatuur loopt weer op tot 38,6. Haar hart gaat behoorlijk te keer.

 

De afdelingsarts komt langs en luistert naar haar longen. Na overleg met de oncoloog gaan ze toch starten met antibiotica (Cefta) en wordt er weer bloed afgenomen. De reactie van Jade: "Dat wordt weer langer blijven".

 

De rest van de nacht blijft onrustig. In de ochtend is de temperatuur al weer wat lager en voelt ze zich weer wat beter en niet meer misselijk. Ze gaan kijken of Jade geen griep heeft en starten alvast met Tamiflu. Hiervoor gaan ze weer snotjes uit haar neus zuigen. Het is inmiddels zeker dat ze zondag niet naar huis mag. Eigenlijk kon dit ook helemaal niet omdat de chemo's pas laat in de middag worden gegeven en Jade moet daarna nog zes uur spoelen. Maar toch wel weer een tegenvallertje. 

 

In Goes ben ik ondertussen met Dylan gaan mountainbiken in Westerschouwen op het 'Patrick Tolhoek Parcours'. Een schitterend parcours door de bossen van de Kop van Schouwen. Met vele single tracks, korte steile klimmetjes, technische afdalingen en bochtenwerk tussendoor de bomen. Het is de eerste keer dat Dylan hier fietst maar hij doet het goed. Het echt wel een pittig parcours. Eén keer valt hij op een afdaling maar gelukkig kunnen we weer verder. Het is prachtig weer en lekker om buiten te zijn. Op de weg terug luisteren we naar de gouden race van Carlijn Achtereekte. Weer thuis zien we dat Irene Wüst en Antoinette de Jong zich stukbijten op de tijd van Carlijn en dat Sjinkie Knegt zilver wint. Een mooi begin van de Olympische Spelen.

 

Ook in het ziekenhuis hebben ze naar het schaatsen gekeken. Jade voelt zich wel wat beter maar kijkt vooral televisie en speelt op de iPad. Inmiddels is duidelijk dat Jade geen griep heeft en mag ze stoppen met de Tamiflu. De andere antibiotica krijgt ze in ieder geval tot maandag. Aan het eind van de middag gaat het weer wat beter en gaat ze weer verder met het beschilderen van het cadeautje voor ??? Na het eten valt Jade in slaap maar is ze wel op tijd wakker om 'Wie is de mol' te kijken. 

 

Dylan en ik gaan bij opa Jaap en oma Ella frietjes eten. Ook zijn neven Siebe en Jelte komen eten. De jongens blijven allemaal bij opa en oma slapen maar alleen als ze 'Wie is de mol' mogen kijken. Ik ga in mijn eentje naar huis. Kan ik morgen lekker uitslapen...

 

-Marcel