· 

Dagelijks injecties

Jade is nog steeds misselijk en heeft nog steeds koorts. Ondanks dat heeft ze toch wel zin om op de gang te hockeyen. Samen met mama vormt ze een team. Het blijft vandaag sportdag want daarna kijken Jade en Olga samen naar het schaatsen. Irene Wüst wint voor de vierde keer een gouden medaille op de Olympische Spelen. Dit keer op de 1.500 meter. Marrrit Leenstra wordt derde!

 

De rest van de dag is het vooral televisie kijken en spelletjes spelen. Jade is vandaag erg gespannen omdat ze voor de eerste keer een injectie krijgt met Neupogen, dit is een proteïne dat de productie en afgifte van neutrofielen stimuleert. Met andere woorden: dit zorgt dat de weerstand van Jade de komende tijd weer toeneemt. Ze heeft nu een waarde van 0,1 en ze moet een waarde van 5,0 hebben om door te kunnen gaan met het volgende blok met chemo (HR2). In injectie is hiervoor niet genoeg en dus krijgt ze de komende weken elke dag een injectie totdat de bloedwaarde boven de vijf zit. Daarna krijgt ze weer chemo's en zal de waarden weer snel naar beneden gaan.

 


Het prikje wordt in haar bovenbeen gedaan omdat Jade te weinig onderhuids vet heeft in haar arm. Samen met mama en de pedagoge probeert ze zo rustig mogelijk te blijven maar dit wil echt niet lukken. Uiteindelijk moeten ze toch doorpakken en wordt Jade stevig vastgehouden. De prik doet heel veel pijn en ook de vloeistof van de prik voelt ze nog tien minuten in haar been zitten. Jammer genoeg moet ze in ieder geval de komende twee weken deze prikjes elke dag hebben. Maar meestal vindt Jade nieuwe dingen altijd spannend maar kan ze daarna altijd een manier vinden waarbij zij kan bepalen hoe het gaat. Nu maar hopen dat ze dit nu ook snel voor elkaar krijgt. 

 

- Marcel