· 

Wisseling van de wacht

We hadden stiekem gehoopt dat Jade vanochtend naar huis zou mogen maar aangezien Jade nog steeds een beetje koorts heeft, weten we wel beter. Omdat Olga nu al sinds vrijdag in het ziekenhuis is, gaan we vandaag toch maar wisselen. Nadat ik Dylan naar school heb gebracht, rijd ik naar Utrecht. Om 11:00 komt een collega van mij langs om een cadeautje te brengen maar ik ben ruim op tijd!

 

Mijn collega Ernst heeft als cadeau een 'Kletspot' meegenomen. Dit is een pot met kaartjes voor 'ouderwets gezellige tafelgesprekken' met kletskousen en kletsmajoors. Op de kaartjes staan onderwerpen of opdrachten waarmee je een gesprek kan starten over leuke onderwerpen. Ook wel eens handig als je aan het Skypen bent met opa's, oma's of vriendinnetjes! 

 

Ondertussen is tante Kim ook langsgekomen. Een mooie gelegenheid om met zijn allen een spelletje Luna te doen. Een simpel spelletje waarbij je zo snel mogelijk de kaarten in je hand om stapeltjes moet leggen. Na een aantal spelletjes heeft iedereen een keer gewonnen behalve ik... Zonder dat ik gewonnen heb, gaat mijn collega weer terug naar zijn werk.

 

Olga en Kim blijven nog een poosje. Omdat Jade geen infuus meer heeft, kan ze makkelijk door het ziekenhuis lopen. We eindigen in de Ronald McDonald Huiskamer. Een gedeelte in het ziekenhuis met een huiselijke omgeving. Je kunt er wat eten, een krantje lezen of spelen. Er zijn heel veel spelletjes, dvd's en speelgoed. We spelen een spelletje terwijl we naar de 1.500 meter voor mannen kijken. Het is weer een mooie race met twee Nederlanders op het podium: Kjeld Nuis (1e) en Patrick Roest (2e). Tante Kim moet dan toch echt ook naar haar werk en we blijven met zijn drieën nog even in de huiskamer.

 

 

In de loop van de dag is de koorts van Jade eigenlijk verdwenen ook al krijgt ze geen paracetamol meer. Een goed teken... misschien dat we dan morgen toch naar huis mogen. En ja, op het eind van de dag komt de afdelingsarts nog even bij Jade kijken. Als alles zo blijft kunnen we morgenochtend naar huis! Op tijd voor de verjaardag van Dylan en oma Ella.

 

 

Olga heeft nog flink in de file gestaan en gaat Dylan bij opa Jaap en oma Ella ophalen en kunnen ze ook blijven eten. Dylan is blij Olga weer te zien en samen maken ze er een leuke avond van. Als Dylan thuis op bed ligt, gaat Olga nog aan de traktatie werken voor zijn verjaardag. Ik heb de boodschappen gedaan en Olga gaat er tot in de kleine uurtjes nog een kunstwerkje van maken. Om iets over twaalven krijg ik nog een whatsappje met het eindresultaat... Alles is klaar voor Dylan zijn achtste verjaardag: we hebben een cadeau, een traktatie én Jade is morgen weer thuis!

 

- Marcel