· 

Naar huis en Dylan en oma Ella zijn jarig!

Gisteren wisten we al dat Jade naar huis zou mogen maar we krijgen al vroeg de definitieve bevestiging van de afdelingsarts. Ik ben gelijk begonnen om alle spullen weer in te pakken. Olga is gisteren met de auto naar huis gegaan dus heb ik geen auto meer in Utrecht. Gelukkig waren opa Roel en oma Ineke een paar dagen op stap en zij komen ons op de terugweg ophalen in het ziekenhuis. We zijn dan op tijd thuis om de verjaardagen van Dylan en oma Ella thuis te vieren.

 

In Goes heeft Dylan samen met Olga lekker ontbeten en zijn cadeau gekregen. Hij wist eigenlijk niks maar we hebben 'Lego Boost' voor zijn verjaardag gekocht. Je kan zelf verschillende dingen bouwen en daarna besturen met de iPad. Op school gaat Dylan trakteren op spiezen met fruit, poffertjes en worstjes. Olga heeft dit gisterenavond tot laat zitten knutselen. 

 

Omdat het Valentijnsdag is, komt in het ziekenhuis de 'Valentijns-postbode' langs. Hij heeft stroopwafels in de vorm van een hartje bij zich én ook Valentijnskaarten, die Jade aan iemand kan sturen. We schrijven twee kaarten, één voor Dylan en één voor oma Ella! Jade maakt ook nog de cadeautjes voor Dylan en oma Ella af, waar ze gisteren met de pedagoge aan begonnen is. Kort daarna arriveren Opa Roel en oma Ineke maar voordat we vertrekken kijken we eerst nog naar het schaatsen... Jorien ter Mors wint goud op de 1.000 meter!

 

In de auto voelt Jade zich niet heel erg lekker maar omdat we toch langs Kapelle komen op de terugweg, gaan we gelijk langs bij oma Ella. Ze is wel erg blij om Jade weer te zien. En wonder boven wonder heeft Jade opeens heel veel energie. Ze eet een stukje appeltaart en wil graag liedjes zingen met iedereen. Als klap op de vuurpijl zingen we 'Vader Jacob' met zijn allen in canon (moet niet gekker worden). Na een uurtje gaan we naar huis om ook Dylan zijn verjaardag te vieren..

 

Jade heeft zoveel energie dat we met zijn vieren de stad in gaan om nog een stukje taart te kopen. In de stad gaan we zelfs langs de schoenenwinkel om schoenen te kopen voor Jade. Helaas is er niet echt iets leuks in de uitverkoop. We wachten wel op de zomerschoenen. Bij de Hema stoppen we nog voor een hot dog en bij de Intertoys proberen we nog 'Putty Slijm' te kopen. Jade wil dit graag hebben als afleiding als ze zo meteen geprikt wordt. We moeten nog haasten want om 16:30 staat de verpleegkundige van de thuiszorg op de stoep om te prikken. 

 

Vandaag gaan we voor het eerst thuis de prik met Neupogen geven. In het ziekenhuis maakte Jade zich hier erg druk over. Ook nu is ze gespannen maar samen met de verpleegkundige heeft ze een manier gevonden om rustig te blijven. De verpleegkundige zegt wanneer ze geprikt heeft en daarna gaat Jade net zolang tellen totdat alles erin zit. En dat werkt! Dylan is ondertussen lekker met zijn cadeaus aan het spelen. 

 

's Avonds kunnen we eindelijk weer met zijn vieren aan tafel eten!  Al met al heeft Dylan nog een hele leuke verjaardag gehad.

 

- Marcel