· 

Rustig dagje thuis

Ondanks dat Jade nog maar net thuis is, gaat het al snel zijn gangetje. Dylan gaat naar school en ik rij naar Rotterdam voor mijn werk. Jade is lekker thuis en eet zelf meer dan een boterham. Op de bank is ze lekker aan het lezen in een boek en maakt ze wat sommen. 

 

Olga rijdt 's middags nog even naar haar collega's toe om ook even bij te kunnen kletsen. Oma Ineke blijft even bij Jade. Dorine komt langs en samen werken ze nog aan een aantal opdrachten. Jade begint steeds meer te merken dat ze veel wordt behandeld met chemo en dat ze niet meer de 'oude' Jade is. Ze vindt het moeilijk om zich lang te kunnen concentreren en merkt dat ze sommige dingen meerdere keren moet lezen voordat ze het kan onthouden. Dit is ze niet gewend en geeft frustraties. Ook maakt ze zich zorgen over de behandelingen die straks allemaal nog gaan komen. Terwijl ze met Dorine aan het werk is, komt opa Roel even langs. Opa maakt een paar grapjes maar die vallen niet in goede aarde bij Jade. Alles wordt een beetje te veel en ze gaat boos naar boven. Gelukkig is het maar kort en kan Dorine haar kalmeren. Aan het eind van de middag komt Isa een cadeautje brengen. Een prachtig schilderij van een paard, dat ze samen met haar oma heeft gemaakt. 

 

Het zou mooi zijn als Jade langer thuis kan zijn. Ze eet nu ook zelf veel meer dan in het ziekenhuis. We gaan proberen dit de komende dagen verder op te bouwen. Morgen in het ziekenhuis gaan we de dokter vragen hoe we de sonde-voeding het beste kunnen aanpassen op Jade haar eetgedrag. Zou wel heel lekker zijn als ze niet continue de hele dag voeding krijgt maar meer in porties op bepaalde momenten. 

 

- Marcel