· 

Weer een domper

Jammer genoeg moeten we vandaag weer terug naar het ziekenhuis. Dit keer voor een dagbehandeling. Jade krijgt vandaag twee soorten chemo (Vincristine en Asparaginase). We moeten pas om 12:20 in het ziekenhuis zijn dus we kunnen rustig aandoen. De controles en het bloed afnemen gaan allemaal soepel. De resultaten van het bloedonderzoek duren altijd wel een half uurtje dus hebben we net tijd genoeg om de 5 kilometer bij de dames te kijken. En we kunnen Esmee Visser een hele mooie gouden medaille winnen. Nog geen minuut later kunnen we bij de arts komen om te bespreken hoe het gaat.

 

Helaas wederom geen goed nieuws. De uitslag van de beenmergpunctie van vorige week vrijdag is binnen. De arts vertelt dat de leukemie in het ruggenmerg is toegenomen. De leukemie heeft niet gereageerd op de hoge dosis chemo van twee weken geleden. Nog een keer een bevestiging dat de leukemie heel hardnekkig is. Voor de behandeling maakt dit niet echt uit maar een keer iets positiefs zou meer dan welkom zijn. Ook wordt de kans dat de leukemie later terug kan komen groter. Voor de rest zijn er geen bijzonderheden. De weerstand van Jade is nog steeds heel laag maar dat gaat binnenkort wel stijgen door de injecties met Neupogen. Alle andere bloeduitslagen wijzen niet op andere problemen en Jade is fysiek nog steeds goed. Alleen zijn haar bloedplaatjes met een waarde van 3 wel heel laag. Toch krijgt ze geen bloedtransfusie omdat er vandaag geen puncties staan gepland. De sonde-voeding bespreken we nog kort. Een diëtiste gaat contact met ons opnemen om te kijken hoe we dit kunnen aanpassen.

 

De rest van de dag verloopt voorspoedig al moeten we wel weer even wachten voordat de chemo er is. Ook de diëtiste komt langs en we maken een plannetje voor Jade om steeds minder sondevoeding te krijgen. Er zijn ook flesjes met voeding waarin alles zit wat je nodig hebt. Eén zo'n flesje is goed voor 300 kilocalorieën. Als Jade per dag 3 flesjes opdrinkt dan hoeft ze alleen 's nachts nog sondevoeding voor de resterende 1000 kilocalorieën. Om alvast te proberen krijgt Jade een flesje met aardbeiensmaak maar die valt niet in de smaak (ook niet bij mij en Olga).  De diëtiste gaat een proefpakket met allemaal smaken toesturen zodat Jade kan proberen wat ze lekker vindt. Volgens de diëtiste is de 'smoothie-variant' best wel lekker. Ben benieuwd of er iets tussen gaat zitten wat Jade lekker vindt.

 

Om kwart over vijf kunnen we in de auto stappen richting Goes. Dylan is bij opa en oma geweest en wordt weer thuisgebracht. Kunnen we morgenochtend toch met zijn vieren ontbijten.

 

-  Marcel