· 

Kinderfeestje Dylan

Afgelopen week is Dylan 8 jaar geworden en we gaan vandaag zijn kinderfeestje vieren. We gaan sleeën in de Skidôme in Terneuzen. We hadden gehoopt dat Jade ook mee zou kunnen gaan maar ze is helemaal niet lekker. Daarom gaat ze 's middags naar opa Roel en oma Ineke. Misschien dat ze in de loop van de dag wat opknapt en misschien nog iets kan ondernemen.

 

Voordat het allemaal zover is, moeten we nog boodschappen doen en taart halen voor 'het grote mensen feestje' van morgen. Ook moet Jade eerst nog een prikje Neupogen krijgen om haar weerstand te verhogen. De thuiszorg is mooi op tijd en eigenlijk gaat het allemaal heel rustig. Jade is het inmiddels gewend en weet goed hoe de verpleegkundige het moet doen. Na de prik gaat ze samen met opa naar Kapelle.

 

Om 13:00 begint het feestje van Dylan. Eerst krijgt hij allemaal leuke cadeautjes en eten we een stukje taart. Dylan wilde graag ook een piñata, een kattenkop van papier-maché gevuld met snoepjes. De jongens mogen om de beurt drie keer proberen om de kattenkop kapot te slaan. Dit is niet heel makkelijk maar uiteindelijk vallen de snoepjes er toch uit. Het duurde wat langer dan gepland dus moeten haast gaan maken om op tijd in de Skidôme te zijn. Als iedereen warm is aangekleed, snowboots aan heeft getrokken en een helm op heeft gezet, kunnen we de piste op. De jongens vermaken zich prima en na een uurtje is het al weer gedaan met de pret. In de auto drinken en snoepen we nog wat terwijl we terugrijden naar hét strandje 'De Kaloot' in de buurt van de kerncentrale van Borsele. Hier gaan we nog even voetballen en haaientanden zoeken. Het is prachtig weer en de jongens kunnen hier de rest van hun energie kwijt. Helaas hebben geen haaientanden gevonden. Als afsluiting gaan we  lekker frietjes eten bij ons thuis.

 

Na het feestje brengt opa Jade rond 20:30 weer terug. Ze is de hele dag niet lekker geweest en heeft ook weer over moeten geven. We leggen haar gelijk op bed. Hopen dat ze morgen bij het 'grote mensen feestje' wel een beetje mee kan doen.

 

- Marcel