· 

Veel slapen...

De dag begint voor mij om zeven uur maar Jade heeft eigenlijk de hele nacht geen oog dicht gedaan. Toch is de koorts wel ietsje minder geworden. Het is in ieder geval geen 41 graden meer maar meer 40 graden. Toch is Jade in de ochtend nog steeds beroerd en begint ze meer en meer op te zien tegen in het ziekenhuis liggen en ziek zijn. Oom Hans komt nog langs als afleiding maar dat werkt vandaag niet. 

 

De oncoloog en de afdelingsarts komen samen langs om te zien hoe het met Jade gaat. Ze vertellen dat de antibiotica de bacterie voorlopig aanpakt. Omdat Jade ook aangegeven had dat ze pijn in haar rug heeft, gaan ze daar een pijstiller (Tramadol) voor geven.  Met de fysio wordt een afspraak gemaakt om oefeningen met haar te doen. Ze ligt de laatste tijd veel in bed dus oefeningen doen kan zeker geen kwaad. 

 

Jade heeft de laatste paar dagen slecht geslapen en daarom krijgt ze Lorazepam. Hier wordt ze rustig van en het werkt tegen misselijkheid bij chemokuren. De artsen kijken nog naar de wondjes in haar mond. Ook hier gaan ze een medicijn (Fluconazol) voor geven. Mocht de koorts de komende dag niet verdwijnen dan krijgt ze morgen een röntgenfoto van haar longen om te kijken of ze toch geen schimmelinfectie heeft. Tot slot heeft ze nog pijn in haar oren en daar gaat ze een spray voor krijgen.

 

Als de artsen weer weg zijn, geeft de verpleegkundige de Tramadol en de Lorazepam. Van beide middelen wordt je slaperig en het duurt dan ook niet lang voordat Jade slaapt. Samen met oom Hans kijk ik nog naar het shorttrack op de Olympische Spelen. Helaas geen medailles... oh wacht toch wel! De Nederlandse dames rijden een wereldrecord in de B-finale en door twee diskwalificaties in de A-finale winnen ze toch nog brons! De rest van de middag slaapt Jade lekker. Rond zes uur maken we haar een klein beetje wakker voor de dagelijkse prik, medicijnen en 'stokjes-onderzoek'. Op dinsdag is het altijd 'stokjesdag'. Met een grote wattenstaaf halen ze dan een beetje slijm uit je mond en met een andere wattenstaaf gaan ze nog even langs je billen. Jade is het inmiddels wel gewend maar wil ook wel eens een wattenstaafje in de mond van de zuster doen. De zuster vindt dit geen probleem! Daarna krijgt Jade weer een nieuwe lading van Tramadol en de Lorazepam en valt weer lekker in slaap.

 

Ondertussen heb ik mooi de tijd om de blog van Jade weer bij te werken. Ik had inmiddels een week achterstand waarin toch weer veel gebeurd is. Morgen komt Olga naar Utrecht en ga ik naar Goes om bij te tanken!

 

- Marcel