· 

Make a wish

Olga heeft vannacht bij Jade geslapen. Ze moest een paar keer naar de wc maar stond nog steeds niet stevig op haar benen en was ze verward. Eén keer is ze zelfs gevallen omdat ze te snel naar de wc wilde gaan. Gelukkig geen verdere problemen. De temperatuur is nu wel goed gezakt naar 38,4. Als ik bij Jade op de kamer kom, is ook nog steeds wat slaperig. Al vroeg in de ochtend kom Eliane (de kunstenares) om met Jade aan de slag te gaan. Ondanks alles heeft Jade hier toch wel zin in.

 

Gisterenochtend had Jade besloten een boek voor kleuters te gaan schrijven en vandaag wil ze wel tekeningen maken voor in dat boek. Het gaat over Olifant, Zebra, Giraf en Nijlpaard. Eliane heeft wel een leuke techniek om de tekeningen te maken. Eerst met een dunne stift de lijnen op papier en daarna met waterverf deze grof inkleuren. 

Terwijl ze bezig zijn merkt Jade wederom dat ze problemen heeft met haar coördinatie. De tekeningen wordt niet helemaal zoals ze wil.

 

Terwijl zij bezig zijn, ga ik op tijd naar huis omdat ik samen met Dylan, Jeroen, Jelte en Siebe wil gaan mountainbiken. De komende dagen blijft Olga weer in Utrecht. Waarschijnlijk gaan we aanstaande zondag weer wisselen. 

 

De afdelingsarts komt weer langs en overlegt met Olga over de komende dagen. Ze gaan toch de Lorazepam overdag afbouwen zodat Jade overdag minder suf is en maar 's nachts toch goed kan slapen. Jade vindt het wel fijn dat ze niet misselijk is en geen pijn heeft maar nu is ze te suf om bijv. een spelletje te kunnen doen. Later in de ochtend komt de arts weer terug om te vertellen dat ze toch een CT-scan doen van haar longen om zeker te zijn dat er geen schimmels zijn. Ook zetten ze de Lorazepam helemaal stop om haar weer in een goed dag- en nachtritme te krijgen. Ze slaapt nu wel heel veel  overdag.

 

In de loop van de dag lijkt het dan ook beter te gaan. Ze gaat voor het raam zitten en eet een rijstwafel en drinkt een Slush Puppy. 

Samen met de pedagoge speelt ze op de spelcomputer Wii Sport. En 's avonds eet ze de helft van een appelflap terwijl ze naar een herhaling kijkt van 'De Luizenmoeder'. Ook krijgt ze weer de dagelijkse prik maar dat is al bijna een gewoonte geworden. Langzaam maar zeker lijkt het dan toch beter te gaan.

 

In Zeeland zijn we inmiddels terug van het mountainbiken. Samen met Dylan, Jeroen, Jelte en Siebe gaan we eten bij oma Ella en opa Jaap. Dylan is best moe dus gaan we op tijd weer naar huis. Bij de post ligt een kaart voor Jade van de stichting 'Make a Wish'. Een aantal weken geleden is ze aangemeld door het ziekenhuis en Olga heeft afgelopen dagen de formulieren al ingevuld. Jade mag haar liefste wens in vervulling laten gaan. Maar voor dat het zover is, kan ze in de 'Wish App' allemaal foto's verzamelen over wat zij leuk en belangrijk vindt. Later komt er dan een team langs van vrijwilligers om op basis van die foto's te gaan bepalen hoe haar wens er uit komt te zien. Het is nog niet zo makkelijk om iets te verzinnen maar het zal vast iets worden met dieren!

 

- Marcel