· 

Weer hoge koorts

De nacht is redelijk goed verlopen, Jade en Olga hebben goed geslapen. Ook de ochtend begint redelijk, Jade is gelukkig weer een stuk helderder en alerter maar slaapt een groot deel van de ochtend. De temperatuur is rond de 38 en de hartslag is rustig. Ze krijgt chemo toegediend, dit is de laatste chemo van blok HR1. Vanaf nu moet haar weerstand opbouwen om te kunnen starten met blok HR2. Uit het bloed blijkt dat dit nog wel een poosje gaat duren. De waarde voor neutrofielen is eigenlijk niet te meten (<0,1) maar moet naar een waarde van minimaal 5,0. Dit betekent dan weer dat ze de dagelijke injecties nog wel even zal blijven krijgen.

 


 

Meester Daan komt langs maar voordat ze beginnen met schoolwerk wil Jade eerst op boksen op de Wii. Het gaat er fanatiek aan toe. Geeft Olga de gelegenheid om te gaan douchen en even van de kamer af te zijn. Ondanks de goede start van vandaag, komt meester Daan Olga toch halen. Jade is weer misselijk en heeft pijn in haar mond en oren. De temperatuur loopt ook weer op tot bijna 40 graden.

 

De oncoloog en de afdelingsarts komen samen langs om naar Jade te kijken. Er wordt toch weer gestart met een antibiotica (Cefta) waar ze eerder deze week mee gestopt waren. Ook wordt er bloed afgenomen voor onderzoek. De Hb-waarde is door de hoge koorts flink gezakt en ze krijgt weer een bloedtransfusie.

 

In Goes hebben we rustig aan gedaan. Ik heb Dylan aan het eind van de middag bij een vriendje gebracht. Ze gaan pannenkoeken eten en daarna naar de Sterrenwacht in Middelburg. Dylan voelde zich niet erg lekker maar wilde toch graag naar zijn vriendje. Jammer genoeg wil hij na de pannenkoeken naar huis. Zijn temperatuur is rond de 39 graden. We gaan vroeg slapen en hopen dat een paracetamol zijn werk doet.

 

Jade leek eerst weer wat op te krabbelen maar de temperatuur loopt op tot 41,2 graden en ze voelt zich echt beroerd.  Ze is is misselijk en heeft pijn aan haar keel, mond, oren en ogen. Terwijl ze naar de 'Voice Kids' kijkt, krijgt ze twee medicijnen. Ze krijgt Tavigil tegen een allergische reactie (maar daar wordt je ook suf van) en Melatonine om beter te kunnen slapen. Het einde van de Voice heeft ze in ieder geval niet gezien nu maar hopen dat ze een goede nachtrust heeft.

 

- Marcel