· 

Slechte nacht en dag

Gisteren was al een zware dag maar de nacht heeft het er niet beter op gemaakt. Jade heeft nauwelijks geslapen. Ze moest 5 keer naar de wc, de infuuspompen gingen vaak af, de sonde-voeding ging op alarm en de verpleegkundigen moesten heel regelmatig controles doen. Ook ligt ze aan de monitor om haar hartslag, saturatie en ademhaling te controleren. Op het begin van de nacht ging heel vaak het alarm voor de saturatie af. Net als Jade eindelijk in slaap leek te vallen zakte de saturatie onder de 92% en ging er weer een alarm af. Voor de zekerheid wordt er een kapje met zuurstof naast Jade gelegd. Blijkbaar is dat genoeg want daarna lijkt het beter te gaan.

 

In de loop van de ochtend komt tante Kim weer op visite. Dit is heel fijn voor Olga. De afdelingsarts komt langs en neemt de tijd. Ze doet lichamelijke onderzoeken bij Jade maar vindt geen bijzonderheden. Olga en Kim kunnen veel vragen stellen en ze neemt de tijd om deze vragen te beantwoorden. De artsen kunnen op dit moment geen oorzaak vinden voor de koorts en de misselijkheid. Uit de bloedkweken komt niks en ze hebben al een echo van de buik gedaan en daar waren geen bijzonderheden te zien. Vandaag gaan ze een röntgenfoto van haar longen maken en een CT-scan van haar hoofd om te kijken of daar de oorzaak te vinden is. Eventueel volgt morgen nog een MRI-scan van haar hoofd.

 

Met Jade gaat het heel de dag een beetje op en neer. De ene keer voelt ze zich een klein beetje beter maar het volgende moment is ze erg beroerd. 

De röntgenfoto komen ze rond een uur of één bij Jade op de kamer doen. Ook dit keer komt er weer een groot apparaat de kamer in rijden. Het kost Jade moeite op recht op te blijven zitten maar gelukkig duurt het onderzoek niet te lang. Later op de middag komt de afdelingsarts de uitslag doorgeven. Ook nu is er niks bijzonders in de longen te zien. Kim had op de uitslag gewacht maar moet dan toch echt naar haar eigen kinderen!

 

In Goes is Dylan toch niet ziek geworden. Hij wil zelfs graag naar het zwembad. Samen met een vriendje gaan we zwemmen. Na het zwemmen kijken de jongens lekker een filmpje onder het genot van een pizza. Opa Jaap en oma Ella komen bij ons thuis voor mij koken. Vanaf morgen moet ik weer een paar dagen leven op het eten van het ziekenhuis dus een goede maaltijd kan geen kwaad. 

 

De CT-scan is pas om zeven uur 's avonds gepland. Dit kan niet op de kamer worden uitgevoerd en het wordt een hele verhuizing. Jade gaat met bed en een paal vol infuuspompen naar het UMC. Dit is ongeveer een kwartiertje lopen waarbij je via de kelders en een lange gang van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis gaat. Gelukkig komen Jeroen en Sanne net langs. Ze lopen met Jade, Olga en de verpleegster mee naar het UMC. Jeroen kan mooi de paal met pompen duwen en Sanne kan nog een fotootje maken. Tijdens de scan blijft Jade perfect stil liggen. Gelukkig is het resultaat van de scan goed en is er niks te zien. Alsof het nog niet genoeg is geweest vandaag moet er ook nog bloed afgenomen worden. Afgelopen weken ging dit zonder problemen maar nu wil het niet lukken. Na veel proberen, spuiten ze een middeltje in haar kastje om te zorgen dat het bloed weer goed kan lopen. Om half elf hebben ze dan eindelijk het bloed afgenomen en hoeft Jade gelukkig geen vingerprik te krijgen.

 

Hopelijk vannacht een betere nacht. Jade en Olga kunnen dit na zo'n intensieve dag echt wel gebruiken.

 

- Marcel