· 

Elke dag ietsje beter

Langzaam maar zeker gaat het elke dag ietsje beter. De koorts is niet meer zo hoog en ook de misselijkheid wordt minder. En de afdelingsarts komt dat 's ochtends bevestigen. Uit het bloedwaarden blijkt dat het beenmerg van Jade begint te herstellen en dat ze zelf een klein beetje weerstand aan het opbouwen is. Voor de artsen een reden om de medicatie af te gaan bouwen. De antibiotica (Cefta) wordt gestopt en de morfine tegen de rugpijn wordt afgebouwd. Van morfine kan je ook misselijk worden dus dat zou kunnen helpen. De voeding via haar bloed wordt afgebouwd en de sonde-voeding wat opgehoogd. 

 

De kunstenares Eliane komt vanochtend om half tien al langs om met Jade aan de slag te gaan en daar heeft ze wel oren naar. Ze maken eerst een kunstwerkje van vorige keer af. Het was een schilderijtje op hout. Nu gaan ze met gouden schoenpoets proberen om het schilderijtje er ouder uit te laten zien. Dit heet ook wel craquelé, de nerfjes in het hout krijgen dan meer accent waardoor het ouder lijkt. Als dat klaar is gaan ze aan de slag met een cadeau voor mijn verjaardag. Ik mag meer dan een uur niet op de kamer komen! Als ik terug kom staat er een ingepakt cadeau. Nu tot zondag wachten totdat ik het open mag maken. Jade zit de rest van de dag vooral voor het raam. Maar ze beweegt steeds meer door de kamer wat een teken is dat ze aan het opknappen is. De voedingsassistente komt langs met een mandje met lekker dingen. Jade heeft wel zin in een zakje popcorn en eet dit bijna helemaal leeg. 

 

In Goes heeft Olga Dylan naar school gebracht. Dylan wil graag overblijven tussen de middag en opeens heeft Olga eens wat tijd voor haarzelf. Samen met opa Roel en oma Ineke maakt ze een lange wandeling van zo'n 15 kilometer in heerlijk weer. Normaal zijn we gewend om veel buiten te zijn en regelmatig te wandelen in het bos of langs het strand. Maar nu moet je de momenten dat het kan met beide handen aangrijpen. 

 

Anne, één van de verpleegkundigen, had Jade beloofd een spelletje te spelen. Om een uur of acht komt ze met spelletjes de kamer op. Ze heeft zelfs collega Shira meegenomen. Met zijn vieren spelen we een spelletje Rummikub én een spelletje Triominos. Af en toe moeten de verpleegkundigen toch echt even bij andere kinderen gaan kijken maar het is een gezellige avond. Ik win met Rummikub en Anne wint Triominos. Jade wordt twee keer tweede. Nu maar hopen dat ze lekker kan slapen en dat het morgen weer beter gaat!

 

- Marcel