· 

Naar huis!

Vandaag is het dan toch echt zover: JADE MAG NAAR HUIS!

 

Het was nog even spannend want 's nachts heeft Jade toch weer boven de 39 graden koorts, moest ze overgeven en sliep ze niet goed. In de ochtend is haar temperatuur nog 38,5 en voelt ze zich nog steeds niet lekker en ligt ze de hele tijd op bed.  

 

Toch komt om een uur of elf de verpleegkundige langs met het verlossende woord: "Jade mag naar huis!". De keuze wordt wel aan ons gelaten want Jade is natuurlijk niet topfit maar 'klinisch is ze niet ziek'. Dus het hoeft alleen als Jade en wij het zien zitten. De komende dagen hoeven we niet heel erg op de temperatuur te letten maar vooral op hoe Jade er uit ziet en doet. En we mogen altijd bellen om te overleggen.

 

Jade twijfelt wel een beetje en ziet vooral op tegen de autorit en de kans dat ze heel snel weer terug moet. Maar toch is de beslissing niet moeilijk. Alle dagen die we thuis zijn, kunnen we goed gebruiken. We gaan snel de spullen inpakken. Om iets voor één zitten we in de auto. 

 

Helaas kunnen we niet in één streep naar huis maar moeten we eerst nog een bezoekje brengen aan het ziekenhuis in Goes. Jade krijgt daar nog een spuitje met Neupogen via haar infuus. Om iets over twee lopen we het ziekenhuis in. Jade krijgt een eigen kamer met televisie. Na anderhalf uur kunnen we dan echt naar huis! 

 

De rest van de dag geen bijzondere dingen meer. Gewoon lekker thuis op de bank. Isa komt langs om een cadeautje te brengen. 's Avonds nog 'Wie is de mol' kijken met een zinderende ontknoping. En dan eindelijk weer allemaal in ons eigen bedje slapen!!

 

 

- Marcel