· 

Verjaardagfeestje

Met zijn vieren beginnen we de ochtend met ontbijt op bed om mijn verjaardag te vieren. We hadden een paar dagen geleden niet gedacht dat we vandaag met zijn vieren mijn verjaardag zouden kunnen vieren. Jade heeft geen koorts en ook geen last van haar buik.

 

Dylan heeft een cadeau op de BSO gemaakt en Jade heeft met Eliane in het ziekenhuis weer een kunstwerkje gemaakt. De rest van de ochtend doen wel lekker rustig aan maar om één uur gaan Jade en ik naar het ziekenhuis in Goes. Ze krijgt de komende dagen daar antibiotica en Neupogen.

 

Jade wil graag proberen om vanaf het parkeerterrein naar de kinderafdeling te lopen. Best een opgave als je afgelopen maanden heel veel op bed hebt gelegen. Jade haalt het tot de draaideur van het ziekenhuis. Het laatste stuk naar de afdeling doen we toch maar in de rolstoel. Ze krijgt een eigen kamer met een bed en een grote televisie. Lekker onder de dekens kan ze dit wel even volhouden. Toevallig is er een marathon van 'Topdoks', een serie over hoe briljant je eigen lichaam is. De presentatoren nemen een kijkje in het lichaam. Leggen uit hoe je lichaam werkt, en wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurt! Zeker interessant om te zien.

 

Om drie uur zitten alle medicijnen erin en kunnen we naar huis maar niet voordat we eerst nog even langs de winkel gaan om taart te kopen voor mijn verjaardag, En tot mijn verbazing wil Jade mee de winkel in. Ik stel nog voor om haarr in een winkelwagentje te tillen maar ze loopt al op de groenteafdeling. We gaan via de zuivel, de bakker en de pizza's naar de kassa. Af en toe een korte pauze om op adem te komen maar Jade loopt alles zonder problemen.

 

Thuis zijn de opa's, oma's en het gezin van mijn zus gearriveerd om mijn verjaardag te vieren. Het wordt een gezellige middag. Als iedereen weer is vertrokken nog lekker met zijn allen pizza eten en op tijd naar bed. Het is echt niet voor te stellen dat Jade vandaag zoveel heeft gedaan. Hopen dat dit de komende dagen zo blijft gaan.

 

- Marcel