· 

Zonde van de sonde

Jade begint de dag met een boterham met heerlijke aardbeien. Ze heeft geen koorts en is niet misselijk. Ze heeft wel spierpijn in haar kuiten van al het lopen gisteren. Dylan gaat naar school en Jade gaat lekker in bad. Daarna gaan Olga en Jade koekjes bakken. Het plan was op dit in het ziekenhuis te doen maar thuis is het veel leuker! Met de koekjespers kan je snel en makkelijke mooie koekjes in verschillende vormpjes maken. Het lukt nog niet helemaal perfect omdat het deeg een beetje aan de pers blijft hangen maar toch is het aardig gelukt voor de eerste keer. Terwijl ze aan het bakken zijn, komen Ester en Aniek op visite met als cadeau een heel mooie Giraffe van Ty Beanie Boo. 's Middags weer een paar uurtjes naar het ziekenhuis voor antibiotica en om half vier komen er een paar vriendinnen van school langs met cadeautjes. Isa, Lara en Anne blijven lekker een poosje kletsen. 

 

Toch gaat er vandaag iets niet helemaal volgens plan. De laatste paar dagen moet Jade weer een drankje (Trisporal) innemen tegen schimmels en gisten. Dit is echt een vies drankje en daarom geven we dit 's avonds door de sonde als ze slaapt. Rond een uur of half elf ga ik stil haar kamer binnen maar ze heeft me al gehoord. Ook al slaapt ze niet toch spuit ik de medicijnen door haar sonde en daarna spuit ik het nog door met een klein beetje water. Ze vindt het niet lekker en klaagt dat ze er misselijk van is. Ze probeert verder te slapen en ik ga douchen. Niet veel later komt Olga binnen om te zeggen dat Jade net heeft overgegeven en dat ze haar sonde heeft uitgespuugd. Dat is een flinke tegenvaller! Helaas kunnen we er niks aan veranderen. De medicijnen zou Jade eigenlijk nog een keer in moeten nemen maar dat gaan we haar niet aandoen. Morgen kijken we wel verder.

 

- Marcel