· 

Prikken en poffertjes

Gisterenavond heeft Jade haar sonde uitgespuugd. Olga belt al vroeg naar het ziekenhuis om te kijken wat we moeten doen. De laatste dagen heeft Jade behoorlijk wat gegeten en het liefst willen we de sonde niet terug. Medicijnen tegen schimmels kunnen ze in het ziekenhuis van Goes vast wel via het infuus geven. Helaas gaat dit niet door. De oncoloog wil dat de sonde terug gaat. De belangrijkste reden is eigenlijk dat de medicijnen tegen de schimmels niet goed werken via het infuus.  En schimmels willen ze echt niet hebben! Een klein voordeeltje is dat de sonde pas op woensdag weer terug hoeft.

 

In het ziekenhuis krijgt ze vandaag poffertjes terwijl ze op haar eigen kamer lekker onder de deken televisie ligt te kijken. 

 

Het was vandaag al geen top dag omdat de sonde terug moet maar vandaag moet Jade ook weer een prik in haar bovenbeen krijgen met Neupogen. Dit medicijn stimuleert de aanmaak van cellen in haar beenmerg. De afgelopen dagen kreeg ze dit ook via haar infuus maar inmiddels zijn deze spuitjes op en moeten ze weer via een prikje in haar been worden gegeven. De thuiszorg komt dit doen en het gaat allemaal rustig en zonder problemen. 

 

- Marcel