· 

Uitslag puncties

Ik rij vandaag naar mijn werk in Rotterdam en Dylan gaat naar school. Jade en Olga gaan met zijn tweeën de stad in. Wel met de rolstoel omdat dit te ver is voor Jade om alles te lopen. De thuiszorg komt langs om het prikje te geven. 's Middags dan terug naar het ziekenhuis. De sonde wordt als eerste teruggeplaatst. Het doet wel pijn maar gaat heel goed. Als beloning is er een lekker softijsje. Daarna nog de antibiotica en dan naar huis.

 

Aan het eind van de middag wordt Olga gebeld door de oncoloog. De uitslagen van de puncties zijn goed. Op dit zijn moment zijn er geen redenen om een extra behandeling te starten. Jade moet aanstaande vrijdag terug naar het ziekenhuis om te starten met HR2, het tweede blok van de Hoog Risico Groep. Ze krijgt dan een hoge dosis met chemo (Methotrexate). Dit loopt in 24 uur in via haar infuus. Daarna moet ze spoelen om de chemo zo snel mogelijk weer uit haar lichaam te halen. Ze moet dus een paar nachten in het ziekenhuis blijven. Haar bloedwaarden zijn nu nog niet hoog genoeg om te kwalificeren (minimale vereiste om de chemo te krijgen) maar de verwachting is dat dit vrijdag wel zo zal zijn. Volgens de oncoloog goed nieuws. 

 

Aan het eind van de middag komen juf Natasja en meester Paul langs. Ze staan allebei verbaasd over hoe goed het met Jade gaat. De laatste keer dat de juf Jade gezien had, was op één van de minder goede dagen in het ziekenhuis. Jade weet zelf niet eens meer dat de juf op bezoek was geweest. Een wereld van verschil. Als ze weggaan, zegt Jade dat ze morgen misschien wel naar school toe komt... We gaan het zien.

 

- Marcel