· 

Naar huis

Vannacht had Jade last van steken in haar ribben. Van de zuster kreeg ze een warme handdoek onder haar shirt en dat hielp redelijk. Jade heeft daarna redelijk geslapen maar moest wel vaak naar de wc. Dit komt doordat ze veel vocht krijgt via haar infuus en dat moet er ook weer uit. 

 

's Ochtends is Jade behoorlijk fit en als alles meezit mogen we vanavond nog naar huis. De bloedwaarden moeten dan wel goed genoeg zijn anders komt er nog een dagje bij. Om de tijd te doden kijken we samen de nieuwe aflevering van 'MindF#ck'. Een goede vervanger voor 'Wie is de mol'. Opa Roel en oma Ineke komen langs en we gaan met zijn vieren op weg naar de Ronald McDonalds huiskamer. Jammer genoeg is deze nog niet open. Dan maar een spelletje doen in de woonkamer op afdeling Giraf. Het wordt 'Ticket to ride' wat trouwens echt een leuk spel is. Na dik anderhalf uur is het spelletje klaar en kan er maar 1 de winnaar zijn... Als beloning krijgt Jade van de zuster een grote spuit gevuld met 60 milliliter water om mij nat te spuiten. Het is een dolle boel. 

 

Als opa en oma vertrokken zijn, kijken we nog maar een film op televisie: 'De vos en het meisje'. In een heuvelachtige woeste streek in Frankrijk ontmoet een meisje een vos. Met eindeloos veel geduld weet ze zijn vertrouwen te winnen en sluit ze vriendschap met hem. Met de vos trekt het meisje steeds verder de natuur in, wat niet zonder gevaar is. Toch geeft ze niet op. Op een gegeven moment probeert ze de vos mee te nemen naar haar eigen wereld. Een echte film voor Jade!

 

Om kwart over vier wordt er bloed geprikt om te kijken of de chemo die vrijdag gestart is, weer uit het lichaam van Jade gespoeld is. Om half zes krijgen we het verlossende woord. De waarden zijn goed en Jade mag naar huis! Een uurtje later zitten we in de auto en om acht uur kunnen Jade en ik lekker thuis eten. Donderdag moeten we pas terug voor controle dus we hebben weer even de tijd om thuis te zijn.

 

- Marcel