· 

Weinig verbetering

Vannacht en vanochtend heeft Jade nog heftige pijn aan de linkerkant van haar borst gehad. Ze heeft dus weinig kunnen slapen. Ik vertrek vroeg uit het ziekenhuis en ga voor de rest van de dag in De Bilt werken. Aan het eind van de dag rijd ik terug naar Zeeland. Het heeft niet veel zin om met zijn tweeën in het ziekenhuis te blijven en we hebben nog geen idee hoelang dit gaat duren.

 

Met Jade gaat het de rest van de ochtend wat beter met pijnstilling maar tegen de middag neemt de pijn weer toe. Jade schreeuwt het af en toe uit van de pijn. De afdelingarts komt langs maar Jade stuurt haar weg. Het was even te veel voor haar. Ze krijgt weer nieuwe pijnstilling en valt in slaap.

 

's Middags krijgt Jade een CT-scan van haar borst om te kijken of ze een oorzaak kunnen vinden. Om rustig te kunnen blijven liggen, krijgt Jade Lorazepam. De CT-scan verloopt goed en Jade doet het keurig. Aan het eind van de middag veert Jade op en maakt ze samen met de pedagoge 'slijm' van lijm, scheerschuim en lenzenvloeistof. Daarna gaat ze samen met Olga met de rolstoel naar afdeling Giraf om het spel 'Ticket to Ride' op te halen. Ze beweegt zich met beide armen zelf voort in de rolstoel... zonder pijn aan haar ribben. Kan toch geen spierpijn zijn, zou je zeggen. Terug op haar kamer op afdeling Pauw is ze moe en misselijk. De temperatuur loopt op tot 38,8. Tijd voor een nieuwe paracetamol. Jade valt weer in slaap. Terwijl ze slaapt, komt de verpleegkundige vertellen dat ze weer injecties met Neupogen in haar been moet krijgen om de aanmaak van cellen in haar beenmerg te stimuleren. Gelukkig horen we later dat de Neupogen ook via haar infuus gegeven kan worden. Op de  CT-scan was niks te zien.

 

's Avonds komt Paul langs om een spelletje 'Ticket to Ride'. Jade is weer wakker en wint het spelletje met glans! Het is dan al tien uur. Voor het slapen wordt ze een beetje misselijk en moet ze een klein beetje overgeven. Ze krijgt pijnstilling. Hopen dat ze de nacht een beetje door kan komen. 

 

- Marcel