· 

Langer blijven

De nacht was aardig rustig maar met de nodige alarmen van infuuspompen. Jade heeft de hele nacht stil gelegen. Kan toch ook niet heel bevorderlijk voor je zijn. Toch wordt ze goed wakker. De pijn in haar borst is veel minder en ze is ook niet misselijk.

 

Het gaat nog niet heel geweldig en Jade probeert nog steeds zo min mogelijk te bewegen. Toch heeft ze veel gedaan. 's Ochtends komt Eliane langs om te kunstelen. Terwijl ze bezig is, komen ook de CliniClowns op visite. Om drie uur doet ze met meester Daan de 'W4Kangoeroe' van 2017, een wereldwijde wiskundewedstrijd. Jade had tot nu toe elkaar jaar nog meegedaan maar dit jaar moest ze jammer genoeg overslaan.

 

Olga heeft 's ochtends een gesprek met de oncoloog. Ze bespreken de situatie tot nu toe. De oncoloog heeft misschien toch nog iets gezien op de CT-scan van haar longen. Ze ziet iets ter hoogte van de plek waar Jade afgelopen dagen pijn heeft gehad. Ze gaat dit met de radioloog bespreken. De ontstekingswaarde in haar bloed is gestegen maar nog geen concrete aanwijzingen. Een andere mogelijkheid zou Gordelroos kunnen zijn. Het blijft lastig om de echte oorzaak te vinden omdat ze met een lage weerstand anders reageert. Sommige symptomen treden dan niet of later op waardoor het moeilijker wordt om een diagnose te stellen. Het blijft de komende dagen afwachten. Haar weerstand (neutrofielen) neemt wel toe dankzij de Neupogen. Dit blijft ze krijgen tot de volgende chemo. Die chemo staat gepland voor volgende week donderdag. Ze moet dan weer 5 dagen in het ziekenhuis blijven. Ze krijgt dan elke dag twee soorten chemo (Cytosine arabinoside en mitoxantrone). Ook bespreken ze kort of Dylan donor kan zijn. Dit lijkt niet het geval te zijn maar de definitieve uitslag krijgen we nog. Jade krijgt vanmidda een bloedtransfusie met volbloed.

 

Aan het begin van de avond, krijgt Jade een allergische reactie op de eerste bloedtransfusie. Ze krijgt weer uitslag op haar lijf, de temperatuur loopt op tot ruim boven de 39 graden, ze krijgt het benauwd en de hartslag gaat flink omhoog. Eigenlijk was er nog een tweede zak met bloed gepland maar dit gaat niet door. Het gaat snel beter. Ze wordt misselijk en krijgt een bloedneus. Het vermoeden is dat het bloed misschien in haar maag loopt. Ook haar bloedplaatjes zijn weer laag en krijgt ze een tweede transfusie maar dan met bloedplaatjes.

 

Weer een dag waarin veel gebeurd is en voorlopig zal ze in het ziekenhuis moeten blijven. We hopen dat ze volgende week nog een paar dagen thuis kan zijn voordat op donderdag de volgende chemo van vijf dagen wordt gestart. Ik ga morgen weer naar Utrecht zodat Olga even thuis kan zijn bij Dylan.

 

-Marcel