· 

Xbox en muziek op de kamer

Voor mij begint de ochtend al vroeg met de kwalificatie van de F1. Jade slaapt ondertussen nog lekker door. Als ze wakker is doen we het rustig aan en gaat ze lekker een uurtje onder de douche zitten met een lekker muziekje op de achtergrond. Ontbijten hoeft niet voor Jade want ze is misselijk en heeft geen zin om te eten. Vorige week at ze nog lekker boterhammen met aardbeien maar die wil ze nu echt niet hebben. Gelukkig krijgt ze voldoende voeding via haar sonde. 

 

Na het badderen gaan we samen in de rolstoel naar de 'Ronald McDonald huiskamer'. Jade heeft nu een Wii en een Xbox op haar kamer en voor de Xbox wil ze wel een spelletje halen. We nemen een spelletje en twee films mee. Terug op de kamer blijkt het spelletje het niet te doen... blijkbaar zit er verschil tussen een Xbox One en een Xbox 360. Ik wordt er op uitgestuurd om een ander spelletje te halen. Er is niet veel keus... er zijn twee spelletjes 'Fifa' en een spelletje met Lego-poppetjes dat gaat over 'The Hobbit'. Samen zijn we een paar uur zoet met het spelen van de 'The Hobbit'. 

 

Aan het eind van de middag komt Emilie Jocker van Muziekids langs op de kamer. Ze heeft een kar vol muziekinstrumenten bij zich en komt elke zaterdag naar de kinderen toe. Ze heeft twee ukeleles, een grote triangel, een klokkenspel, boomwhackers en nog veel meer. Jade is een beetje moe en misselijk dus loopt niet over van energie maar vindt het toch wel leuk. Ze tokkelt een beetje op een ukelele en leert een 'C akkoord'. Emilie speelt 'Shape of You' van Ed Sheeran, Zoutelande van BLØF  en Cupsong van Anna Kendrick. In het nieuwe gebouw van het Prinses Maxima (vanaf half mei) krijgen ze een echte muziekstudio waar de kinderen de hele week muziek kunnen maken. Na een half uurtje gaat ze weer weg en probeert Jade wat uit te rusten.

 

Ook vandaag krijgt ze weer Neupogen. Dit keer eerst Tavegyl omdat ze gisteren een allergische reactie had. Toch krijgt ze weer uitslag en loopt de temperatuur op tot boven de 39 graden. Gelukkig krijgt ze het niet benauwd en heeft ze geen extra zuurstof nodig. Ze valt eigenlijk snel in slaap. De rest van de avond is het rustig en probeert ze te slapen. Ondertussen kan ik de blog bijwerken.

 

- Marcel