· 

Verhuizen en stunten met de rolstoel

Vanaf morgen komen er een aantal kinderen naar het PMC, die op een eenpersoonskamer moeten liggen. Jammer voor ons maar we moeten verhuizen naar een tweepersoonskamer. We kunnen dit morgenochtend om acht uur doen maar we doen het vandaag alvast. Het meeste werk zit in het verhuizen van de 'aankleding' van de kamer met vlaggetjes, foto's posters en knuffels. Na een uurtje is alles verhuisd en ingericht.

 

Om twee uur komen oma Ella en tante Miranda op bezoek. Jade is net losgekoppeld van haar infuus en de sonde zodat we lekker met zijn vieren even naar buiten kunnen. We 'moeten' op het terrein van het UMC blijven dus rijden we een beetje door het parkje. Jade wil het liefst met de rolstoel en al van de trappen af en over paadjes rijden die niet geschikt zijn voor een rolstoel. Ik ben de moeilijkste niet en waar een wil is, is een weg. Jade vindt het fijn om te zien dat de lente begonnen is. We plukken stiekem nog een narcis. 

 

Op de terugweg lopen we ook langs het standbeeld voor het ziekenhuis. Jade wil graag dat graag van dichtbij bekijken dus gaan weer offroad en belanden we naast het standbeeld. Het zijn een koe, een schaap, een varken en een haan, die gestapeld op elkaar staan als waren zij de Bremer Stadsmuzikanten. Aan dit sprookje van de Gebroeders Grimm heeft de kunstenaar gedacht toen hij dit beeld maakte. Het is een sprookje waarin dieren zich bij elkaar aansluiten om een nieuw huis te zoeken om in te wonen. Een gedachte die onderstreept dat ze samen sterk staan en samen de dingen voor elkaar krijgen. Een mooie gedachte voor iedereen die zich in en om het WKZ beweegt.

 

Weer binnen wil tante Miranda graag ook een spelletje Ticket to ride spelen. Ze heeft het spel thuis en nu kan ze mooi leren hoe je het moet spelen. Terwijl we bezig zijn komt het nieuwe kamergenootje van Jade binnen. Het is een klein lief prinsesje met de naam Jasmin met een prachtige rok aan. Ze krijgt de komende dagen een zware behandeling met immuuntherapie. Maar nu is ze nog vrolijk en lekker aan het kletsen. Als het spelletje klaar is (en Jade dik heeft gewonnen) rijden oma Ella en tante Miranda weer terug naar Zeeland. Het is een leuke dag geweest en nu maar hopen dat dit de komende dagen doorzet en Jade naar huis kan.

 

- Marcel