· 

Drukke dag

Sinds gisteren liggen we op een tweepersoonskamer. Het buurmeisje is een klein lief en rustig prinsesje Jasmin. Ze is gisteren begonnen met een zware kuur maar 's nachts heb ik haar nauwelijks gehoord. Wat ik wel gehoord heb, zijn de alarmen van twee infuuspompen, twee monitors en heel vaak de deur als de verpleegkundigen binnenkomen om iets te doen bij Jade of Jasmin. Jade heeft er geen last van en slaapt goed en eigenlijk slaap ik ook nog best goed.

 

Er staat vandaag behoorlijk wat op het programma. 's Ochtends eerst voetballen en hockeyen in de gang en een spelletje 'Ticket to ride' spelen met de verpleegkundige. Daarna croissantjes bakken voor het middageten. Tijdens het middageten samen met Eliane kunstelen. Eigenlijk heel simpel... met een dikke zwarte stift een lijn op papier zetten zonder de pen van het papier te halen en daarna schilderen met waterverf. Het resultaat is een prachtig schilderijtje wat bijna lijkt op 'glas in lood'. 

 

Jade heeft geen tijd om bij te komen want haar naaldje moet vandaag vervangen worden. Dit gaat eigenlijk zonder problemen. De pedagoge blijft daarna nog even om een spelletje te doen. En tot slot wordt haar plaats weer opgevuld door meester Daan, die samen met Jade de Kangoeroe van 2015 maakt. Tot slot nog twee films kijken en dan lekker slapen.

 

Het gaat echt wel beter met Jade. Misschien dat ze morgen naar huis mag zodat ze even thuis kan zijn voordat ze donderdag met de volgende behandeling gaat starten. 

 

- Marcel