· 

Even naar huis

Jade en Olga komen om iets voor drieën thuis uit het ziekenhuis. Jade heeft dit keer negen nachten in het ziekenhuis gelegen. Het begon met hevige pijn in haar ribben en schouder met daarna een periode van koorts. De koorts is nooit heel hoog geweest en ook deze keer hebben ze de oorzaak niet kunnen geven. 

 

Het eerste wat Jade gaat doen als ze thuis is, is croissants bakken. Nog geen tien minuten nadat ze de deur binnenstapte zitten de croissants in de oven. Net als ze klaar is, gaat de bel. De thuiszorg staat op de stoep om een injectie te geven. Dit gaat van een leien dakje. Niet lang daarna komt Isa langs en kunnen de meiden een beetje bijkletsen terwijl ze proberen om het kunstwerkje van Jade na te maken. Dat blijkt niet mee te vallen en de resultaten vallen tegen. Volgende keer een nieuwe poging. Jade wil graag pannenkoeken eten. De dag is vermoeiend geweest en Jade eet niet meer dan één hap van de pannenkoek. De continue sondevoeding helpt natuurlijk ook niet mee om honger te krijgen. 

 

Na nog even wat gerommeld te hebben gaat ze lekker slapen op haar eigen bedje. Morgen nog een dagje thuis om haar batterijtje een beetje op te laden!

 

- Marcel